Opinió

Compà: l’entrepà que et farà passar la ressaca és calabrès i es troba a la Vila de Gràcia

Compà: l’entrepà que et farà passar la ressaca és calabrès i es troba a la Vila de Gràcia

Víctor Antich

Dissabte, 24 de juny de 2023 - 05:30

És la gala gastronòmica més important del món una estafa?

És la gala gastronòmica més important del món una estafa?

Una reflexió sobre The World’s 50 Best Restaurants i la seva essència cada vegada més posada en entredit

Víctor Antich

Dimarts, 20 de juny de 2023 - 15:46

Teoria poètica del vi rosat

Teoria poètica del vi rosat

El vi rosat és sensual com una primera cita, delicat com un poema trobadoresc i alegre com un gol al minut 90.

Pep Antoni Roig

Diumenge, 18 de juny de 2023 - 05:30

Gresca: he plorat d’emoció tastant la cuina d'aquest restaurant

Gresca: he plorat d’emoció tastant la cuina d'aquest restaurant

Rafa Peña acaba de rebre el Premi Nacional de Gastronomia 2023

Víctor Antich

Dissabte, 17 de juny de 2023 - 05:30

L’he cagat a la Conca i demano perdó

L’he cagat a la Conca i demano perdó

Carta oberta de penediment per no anul·lar una reserva de restaurant

Joan Carbó Solé

Dijous, 15 de juny de 2023 - 05:30

He vist 'Succession' i ara no puc deixar de pensar en la crueltat de cuinar hortolà

He vist 'Succession' i ara no puc deixar de pensar en la crueltat de cuinar hortolà

¿Per què algú menja aquest ocell i per què el menja així? ¿Potser pel fet d’experimentar un plaer relacionat amb el dolor?

Ada Parellada

Diumenge, 11 de juny de 2023 - 05:30

Menorca brilla a la darrera edició del Cooking Films

Menorca brilla a la darrera edició del Cooking Films

Víctor Antich

Dimarts, 6 de juny de 2023 - 10:19

Le Figuer Cal Tap: un restaurant atípic a Perpinyà

Le Figuer Cal Tap: un restaurant atípic a Perpinyà

Al cor de Perpinyà, el restaurant Le Figuer Cal Tap és un dels locals més recomanables i singulars de la ciutat catalana

Pep Antoni Roig

Diumenge, 4 de juny de 2023 - 05:30

Males herbes, bones companyies

Males herbes, bones companyies

En aquesta ciutat hi ha un tresor a la vista de tothom, sovint trepitjat, menyspreat i només mirat per ser arrencat i llençat

Ada Parellada

Diumenge, 4 de juny de 2023 - 05:30

Coure: el restaurant amb la barra més desitjada de Barcelona

Coure: el restaurant amb la barra més desitjada de Barcelona

Víctor Antich

Dissabte, 3 de juny de 2023 - 05:30

M’han cobrat la propina i m’han engaltat: "Que passi un bon dia"

M’han cobrat la propina i m’han engaltat: "Que passi un bon dia"

Les xarxes socials treuen fum arran d'una piulada a Twitter que reclamava el cobrament d'un tiquet amb propina inclosa

Víctor Antich

Dijous, 1 de juny de 2023 - 10:18

Per què dir "braç de gitano" és racista?

Per què dir "braç de gitano" és racista?

Tot i que l'origen no està del tot clar, les opcions no denoten gens de simpatia cap a la comunitat gitana

Jordi Tubella

Dijous, 1 de juny de 2023 - 05:30

Fiquem-hi cullerada a les eleccions municipals

Fiquem-hi cullerada a les eleccions municipals

Juguem a imaginar què cuinaria per a cada candidat a les eleccions municipals de Barcelona

Ada Parellada

Diumenge, 28 de maig de 2023 - 05:30

La Mundana: el bistrot de Sants on tastaràs la millor cuina del barri

La Mundana: el bistrot de Sants on tastaràs la millor cuina del barri

Víctor Antich

Dissabte, 27 de maig de 2023 - 05:30

Teoria poètica del cafè curt

Teoria poètica del cafè curt

Els sibarites del cafè exigim un programa electoral que asseguri 'espressos' de qualitat a tots els bars de les ciutats

Pep Antoni Roig

Dissabte, 27 de maig de 2023 - 05:30

El deixeble de Bittor Arguinzoniz se li pixa a la cara (i diu que plou sake)

El deixeble de Bittor Arguinzoniz se li pixa a la cara (i diu que plou sake)

Víctor Antich

Dimecres, 24 de maig de 2023 - 11:46

Restauració i jornada laboral de 4 dies: no és un debat, és un plat que treu fum

Restauració i jornada laboral de 4 dies: no és un debat, és un plat que treu fum

Hi havia la frase mítica quan un cambrer entrava a treballar: saps a quina hora entres, però no a quina hora surts

Ada Parellada

Diumenge, 21 de maig de 2023 - 05:30

He begut vi a les ruïnes d'Empúries i ara detesto els anuncis de cervesa

He begut vi a les ruïnes d'Empúries i ara detesto els anuncis de cervesa

Amb la seva arribada a Empúries, els grecs van ensenyar-nos que viure 'mediterràniament' vol dir beure més vi que cervesa

Pep Antoni Roig

Diumenge, 21 de maig de 2023 - 05:30

La Boscana: l'espai natural i exclusiu del Pla d'Urgell on descobriràs la millor cuina de Lleida

La Boscana: l'espai natural i exclusiu del Pla d'Urgell on descobriràs la millor cuina de Lleida

Víctor Antich

Dissabte, 20 de maig de 2023 - 05:30

Adeu als arrossos més històrics del Maresme (i als llocs que són casa nostra)

Adeu als arrossos més històrics del Maresme (i als llocs que són casa nostra)

Cada cop amb més freqüència estem avesats a acomiadar-nos forçosament de llocs que representen tot allò que no volem perdre

Jordi Tubella

Dijous, 18 de maig de 2023 - 05:30

Cuina mexicana? T'expliquem per què el tex-mex és un invent ianqui

Cuina mexicana? T'expliquem per què el tex-mex és un invent ianqui

Assumir que la cuina mexicana és allò que les cadenes de tex-mex ofereixen és tenir els nivells de curiositat sota mínims

Alba Sunyer

Dimarts, 16 de maig de 2023 - 05:30

Menjar cargols és sentir que pertanys a una terra i a una gent

Menjar cargols és sentir que pertanys a una terra i a una gent

Qui menja cargols és perquè té un origen, una família i una tradició. És un fil umbilical amb una cultura i una història.

Ada Parellada

Diumenge, 14 de maig de 2023 - 05:30

M'he enamorat del millor flam envasat de Catalunya

M'he enamorat del millor flam envasat de Catalunya

Dir que un flam envasat és 'casolà' no sempre és sinònim que sembli casolà de debò, però per sort hi ha excepcions

Pep Antoni Roig

Diumenge, 14 de maig de 2023 - 05:30

Casa Almirall: un dels bars més antics de Barcelona és al Raval (i fa 165 anys que serveix copes)

Casa Almirall: un dels bars més antics de Barcelona és al Raval (i fa 165 anys que serveix copes)

Víctor Antich

Dissabte, 13 de maig de 2023 - 05:30

No penso (no) tornar a beure mai més

No penso (no) tornar a beure mai més

Una defensa, a baioneta esmolada, d'una substància que alguns científics associen a la mateixa aparició de l'espècie humana

Joan Carbó Solé

Dijous, 11 de maig de 2023 - 05:30

Una nit napolitana a Barcelona

Una nit napolitana a Barcelona

La setmana que el Nàpols ha guanyat la lliga italiana, una pizzeria de Barcelona ha esdevingut la millor pizzeria d'Europa

Pep Antoni Roig

Diumenge, 7 de maig de 2023 - 05:30

5 records (i una propina) de 30 anys de Semproniana

5 records (i una propina) de 30 anys de Semproniana

Creieu-me: no tot temps passat va ser millor

Ada Parellada

Diumenge, 7 de maig de 2023 - 05:30

Acte 2: el restaurant d'Avinyó que està fent història amb la seva cuina

Acte 2: el restaurant d'Avinyó que està fent història amb la seva cuina

Víctor Antich

Dissabte, 6 de maig de 2023 - 05:30

Juanito Bayén, 'Pinotxo', reneix al mercat de la Boqueria

Juanito Bayén, 'Pinotxo', reneix al mercat de la Boqueria

Així ha estat la presentació de 'La Boqueria del Juanito', el llibre amb la història de Juan Bayén

Víctor Antich

Dimecres, 3 de maig de 2023 - 10:50

Baló: el restaurant al barri de les Corts que et conquistarà amb la seva cuina de fusió

Baló: el restaurant al barri de les Corts que et conquistarà amb la seva cuina de fusió

El Baló recentment ha rebut el reconeixement Bib Gourmand que atorga la prestigiosa Guia Michelin

Víctor Antich

Dimecres, 3 de maig de 2023 - 05:30

Jo tampoc penso tornar a beure alcohol mai més

Jo tampoc penso tornar a beure alcohol mai més

Superat l’any sense ni gota d’alcohol, em va colpir mirar als ulls a un jove, molt jove, sensesostre amorrat a un bric de vi

Ada Parellada

Diumenge, 30 d'abril de 2023 - 05:30

Breu apologia del 'cubata' de brandi

Breu apologia del 'cubata' de brandi

Torres Alta Luz és el primer brandi cristal·lí de la història i lliga molt bé amb refresc de llimona, creant un bon 'cubata'

Pep Antoni Roig

Diumenge, 30 d'abril de 2023 - 05:30

Menjar en un restaurant nudista: el zenit de l'originalitat gastronòmica

Menjar en un restaurant nudista: el zenit de l'originalitat gastronòmica

Menjar despullat és, segurament, l'últim crit d'extravagància d'un sector tant creatiu com inversemblant

Jordi Tubella

Dissabte, 29 d'abril de 2023 - 05:30

Copèrnic: El bar de Barcelona amb arrels vilafranquines que està encisant l'Eixample

Copèrnic: El bar de Barcelona amb arrels vilafranquines que està encisant l'Eixample

La Laura vol que el seu bar es converteixi al barri en referència per a la parròquia que aposta per l’economia social

Víctor Antich

Dimecres, 26 d'abril de 2023 - 05:30

Una història d'amor al Bar Brusi

Una història d'amor al Bar Brusi

El mític Bar Brusi, al barri Gòtic, ha abaixat la persiana deixant enrere l'esperit d'una Barcelona que ja no existeix

Pep Antoni Roig

Dimarts, 25 d'abril de 2023 - 05:30

Novel·les per celebrar Sant Jordi on el menjar és un personatge més

Novel·les per celebrar Sant Jordi on el menjar és un personatge més

El menjar és testimoni d’una època i ens situa, i aquest reguitzell de llibres en són un bon exemple

Ada Parellada

Diumenge, 23 d'abril de 2023 - 05:30

Menjar pa amb tomàquet no té cap sentit (i hi ha xefs que ens donen la raó)

Menjar pa amb tomàquet no té cap sentit (i hi ha xefs que ens donen la raó)

Remullar pa amb tomàquet en uns callos, en una llebre à la royale o barrejar-lo amb una mitjana de vedella? Un horror!

Rosa Molinero Trias

Dimecres, 19 d'abril de 2023 - 05:30

El Mercat de la Boqueria fa pudor de mort (i per partida doble)

El Mercat de la Boqueria fa pudor de mort (i per partida doble)

La gurmetització de certs productes gastronòmics ordinaris els està convertint en un objecte de desig quasi inabastable

Joan Carbó Solé

Dilluns, 17 d'abril de 2023 - 05:30

Per què cal recuperar l’orgull del producte local i el patrimoni culinari català

Per què cal recuperar l’orgull del producte local i el patrimoni culinari català

Si volem ser atractius als que estan tips de wakame, hem de sorprendre’ls amb la nostra identitat

Ada Parellada

Diumenge, 16 d'abril de 2023 - 05:30

Les escopinyes que estimen el romesco

Les escopinyes que estimen el romesco

La salsa més singular i curiosa per amanir les escopinyes en llauna conté tomàquet i va néixer a l'Ametlla del Vallès

Pep Antoni Roig

Diumenge, 16 d'abril de 2023 - 05:30