El diputat de Junts, Joan Canadell, ha recriminat a ERC la seva insistència perquè la formació de Carles Puigdemont doni suport a un Govern en solitari presidit per Pere Aragonès tot i que "no hi ha cap pacte" per fer-ho. 

Vilalta urgeix investir Aragonès

A 10 dies per la convocatòria automàtica d'eleccions, la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha demanat a Junts i els comuns donar suport a la investidura i seguir negociant el Govern "sense la pressió d'una convocatòria electoral"

Tot i que, de moment, les negociacions continuen encallades, la republicana ha defensat "formalitzar un executiu en solitari d'ERC i deixar la porta oberta per seguir treballant, parlant i negociant".

Davant aquest emplaçament, Canadell ha fet una piulada a Twitter amb una comparativa de la situació actual amb la viscuda el 30 de gener de l'any 2018 quan, el llavors president del Parlament, Roger Torrent, va ajornar el ple d'investidura del president Carles Puigdemont.

"També hauria estat bé que el 30 de gener de 2018 el President Torrent complís el pacte per investir Carles Puigdemont. I es va fer enrere, per por, en canvi ara veiem una presidència del parlament sense por! Que jo sàpiga, no hi ha cap pacte per investir un govern solitari d’ERC, però vinga a insistir...", ha escrit. 

 

TUIT JOAN CANADELL ERC INSISTENCIA INVESTIDURA

@jcanadellb

Torrent va ajornar el ple d'investidura

Per a justificar la decisió, Torrent, va explicar que volia fer possible un debat "efectiu i amb garanties" i donar temps a una resolució sobre les al·legacions presentades per JuntsxCat al Tribunal Constitucional. 

Torrent, però, va assegurar que no desconvocaria el ple perquè no proposaria cap altre candidat a la investidura que Carles Puigdemont. "Té tota la legitimitat i tot el dret", va advertir.

Vilalta apel·la a la "responsabilitat" de Junts

Marta Vilalta ha instat aquest dissabte a Junts a tirar endavant un suport que, ha recordat, ells mateixos havien plantejat els últims dies i ha apel·lat a l'"honestedat" i "responsabilitat" d'aquest partit.

En un acte amb càrrecs locals celebrat aquest dissabte, Vilalta ha insistit que ERC està oberta a "seguir parlant per a tots els pactes que facin falta" un cop es desencalli la investidura i hi hagi un nou executiu". "És fonamental disposar d'un govern de la Generalitat amb plenes funcions. Servir la gent és una manera d'enfortir-nos i continuar avançant cap a la independència", ha insistit.

 

Imatge principal, el diputat de Junts Joan Canadell / ACN