L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha convidat el grup municipal d'ERC a entrar en "un govern de canvi" liderat per Barcelona en Comú i del qual en formi part també el grup socialista, encapçalat per Jaume Collboni i amb qui les negociacions perquè s'hi incorporin estan molt avançades. Colau també ha deixat la porta oberta a la CUP si reconsidera la seva posició contrària.

La invitació de Colau als republicans, liderats a l'Ajuntament per Alfred Bosch, es produeix un dia després que l'alcaldessa s'hagi assegurat l'aprovació del seu primer pressupost municipal amb l'abstenció de la CUP, i després de tenir garantit el vot d'ERC i el PSC als comptes. 

Fórmula Badalona d'ERC

Per la seva part, ERC va oferir-se a Colau per participar en un govern municipal articulat segons la "fórmula Badalona", com el que lidera Dolors Sabater. A Barcelona, això es traduiria en un equip integrat per BComú, ERC i la CUP.

Aquest divendres, Colau ha assenyalat: "Nosaltres hem llançat la proposta que dóna una majoria de govern. La que hem constatat amb acords concrets és la d'esquerres. Per això la invitació és a totes [les forces d'esquerra]. No podem elegir entre una o altres".

Colau ha assegurat estar d'acord amb ERC quan diu que no vol reproduir acords de quan hi havia governs socialistes, sinó que la situació ha "canviat radicalment" perquè el que hi ha a Barcelona és un govern de canvi liderat per BComú.