L'escàndol per la compra de tests defectuosos és majúscul. Segons avança la Cadena Ser, el govern de Pedro Sánchez va comprar més de 50.000 tests defectuosos per detectar el coronavirus. Aquesta xifra se suma als 9.000 que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ja va reconèixer ahir en la comissió sanitària que el Congrés de Diputats va celebrar des del matí.

La compra majoritària de 50.000 tests no s'havia conegut perquè el govern els va retirar abans de distribuir-los. La proveïdora espanyola que va comprar-los és Bioeasy, una companyia que, segons l'ambaixada xinesa a l'estat espanyol, ja havien alertat que no tenia cap llicència per vendre aquest producte i no figurava a la llista que recomanava el mateix govern de Xi Jinping.

Des de la Moncloa, insisteixen que van actuar bé i no reconeixen cap responsabilitat, ja que argumenten que els tests van arribar amb tots els certificats europeus requerits i van ser validats per l'Institut Carlos III. De moment, el govern espanyol ha retornat al fabricant xinès el lot de 9.000 que Sanitat ha admès que no reuneixen els requisits.