El duel electoral entre els grocs i els taronges revifa. Esquerra Republicana (ERC) resisteix com a força guanyadora de les eleccions del 21-D, amb 33-35 escons, però Ciutadans (Cs), que obté de 30 a 32 diputats, se li apropa al territori, segons posa de manifest la segona entrega del tracking electoral per als propers comicis al Parlament elaborat per Feedback per a El Nacional.
Per circumscripcions, els d'Oriol Junqueras es mantenen com a primera força a Girona, on milloren posicions en vot estimat, i a Lleida, tot i un lleu retrocés respecte al resultat de la primera enquesta territorialitzada. Però els d'Inés Arrimadas consoliden la primera posició a Barcelona en vot estimat i escons i avancen a Tarragona, on serien desplacen els republicans com a primera força en vot estimat tot i mantenir l'empat en escons.
A Barcelona, la circumscripció que tria més representants a la nova Cambra (85), C's s'assegura la primera plaça, amb 21 escons, amb un lleuger increment del vot estimat, i amplia l'aventatge sobre ERC. Els republicans es mantenen com a segona força però cedeixen un escó, passant dels 20 del primer sondeig a 19. El beneficiari és la CUP, que puja de 5 a 6. JuntsXCAT, la llista que lidera el president, Carles Puigdemont, registra un lleu descens en vot estimat i podria perdre 1 dels 14 escons del primer sondeig. En aquest cas, el beneficiari és el PSC de Miquel Iceta, que desplaça JxCAt com a tercera força i empata en escons: 13-14. Un increment dels socialistes d'1 o 2 escons sobre l'anterior enquesta que s'explica pel retrocés d'un diputat que experimenten els comuns de Xavier Domènech, de 8 a 7. El PP de Xavier García Albiol, que era penúltim en vot estimat i empatava a 5 escons amb la CUP, passa a la darrera posició. En la forquilla més favorable, el bloc unionista pot superar l'independentista amb 39-40 diputats sobre 38-39.
A la circumscripció de Tarragona, on s'elegeixen 18 diputats, els taronges fan el sorpasso en vot estimat als republicans, amb la qualcosa assoleixen la primera posició, si bé es manté l'empat en escons entre les dues forces (4-5). De fet, totes dues poden perdre un diputat respecte al primer sondeig. La CUP (1 escó) millora en percentatge de vot, al contrari que els republicans i JXCAT, el que confirma una redistribució interna del vot en el bloc independentista. El PSC millora en vot estimat i manté els 2 escons a diferència de Catalunya En Comú Podem, que conserva 1 diputat però baixa. El PP (1 escó) queda últim, per darrere de la CUP. Els dos blocs, independentista i unionista, empaten en projecció d'escons: 8-9. t
A Girona, on es trien 17 diputats del Parlament, no es produeixen variacions en l'atribució d'escons. ERC es manté al capdavant amb una forquilla de 5-6 escons i es disputa un escó amb JuntsXCAT, que és segona força amb 4-5 diputats. La CUP millora en percentatge de voit estimat i s'assegura un escó. C's manté els 3 del primer sondeig, el PSC 2, i els comuns 1. El PP confirma la seva condició de formació extraparlamentària a la demarcació gironina: perd l'escó que va obtenir a les eleccions del 2015 i baixa en percentatge de vot estimat.t
A la demarcació de Lleida, que tria 15 representants, ERC es manté com a primera força, amb 5 escons, tot i que baixa en percentatge de vot estimat. En canvi, JxCAT creix i passa de tercera a segona força, desplaçant Cs, amb 4 escons -l'anterior sondeig li atorgava 3-4-. La tercera força independentista, la CUP, consolida un escó i incrementa el vot estimat. Per contra, els d'Arrimadas, tot i mantenir una forquilla de 2-3 escons baixen lleument en percentate de vot estimat. El PSC creix, d'1-2 a 2 escons, en detriment dels comuns, que podrien quedar-se sense representació (0-1), com als comicis del 2015. Finalment, el PP subratlla la seva patacada general a Lleida perdent l'escó que tenia a la primera entrega del tracking de Feedback, com també li succeeix a Girona.
Fitxa tècnica:
- Àmbit: Catalunya.
- Univers: població a partir dels 18 anys i amb dret a vot en les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre de 2017.
- Mètode: enquesta telefònica en forma de tracking.
- Tècnica de mostreig: estratificat de forma aleatòria i proporcional segons quotes per província, sexe, grups d’edat i tipologia de ciutat segons comportament electoral; i es sobrerepresentaran les 3 demarcacions menys poblades (Tarragona, Girona i Lleida) per assegurar una mostra mínima representativa per realitzar extrapolacions de resultats electorals, i posterior aplicació de coeficients de ponderació.
- Mostra: 200 enquestes diàries, fins completar 1.000 enquestes, a partir d’aquest moment el tracking cada dia anul·la les primeres 200 i es substitueixen per les 200 del darrer dia.
- Condicions estadístiques: amb un nivell de confiança del 95,5% (K=2) i el supòsit de màxima indeterminació on p=q=50/50, per les 900 enquestes del segon lliurament el marge d’error total és del +3,33%.
- Data treball de camp: des de divendres 1 de desembre de 2017 fins dijous dia 7 a les 16.00 hores.