L'independentisme de carrer no creu que els indults siguin cap solució i té la voluntat de seguir plantant cara a l'Estat espanyol. El proper episodi serà aquest dilluns 21 de juny, quan el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, visitarà Barcelona per explicar la mesura de gràcia als presos polítics en un acte al Liceu.

Qui comandarà la protesta contra la presència del president espanyola a la capital catalana serà l'Assemblea, que ja ha convocat un acte davant del Liceu a l'hora de l'acte per tal de boicotejar-lo. A l'acte, que serà justament davant del Liceu, hi haurà intervencions, tot i que encara no se sap de qui. Ara bé, en les darreres accions de l'entitat, tant la seva presidenta, Elisenda Paluzie, com el seu vicepresident, David Fernàndez, hi han participat molt activament.

WhatsApp Image 2021 06 18 at 18.48.31

Cartell de l'acte de l'ANC per protestar contra la presència de Sánchez / ANC

"Aquest dilluns, Pedro Sánchez farà públic a Catalunya el perdó als presos, per uns delictes que mai van cometre. No es pot indultar un delicte inexistent i molt menys esperar que aquest fet sigui la solució del conflicte català", afirma l'entitat en un comunicat.

Per a l'Assemblea, la concessió dels indults té la pretensió de fer veure i creure que "s'està avançant cap a la resolució del conflicte, però en cap cas és així". "Aquest dilluns mostrarà una falsa compassió envers un moviment independentista que continua reprimit i perseguit. Els indults són la solució particular per a les preses i presos polítics i per a les seves famílies, que tant han patit injustament aquests darrers anys. Mai no haurien d'haver entrat a la presó i, en aquest sentit, l'Assemblea celebra que puguin tornar a casa", aclareix.

"Però en cap cas, es pot considerar una solució col·lectiva i molt menys en favor del moviment i, per extensió, del país. Cal recordar que aquesta decisió del govern espanyol deixa fora les persones exiliades i els més de 3.000 represaliats i represaliades. L'única solució per a Catalunya és continuar lluitant. Cal mobilitzar-se i treballar incessablement per assolir la independència, és aquesta la que amnistiarà a totes les persones que estan patint la repressió de l'Estat espanyol", reivindica l'entitat.

Més crides a mobilitzar-se

A més de l'ANC, organitzacions com Poble Lliure -un dels principals partits que integren la CUP- i La Forja també han cridat a manifestar-se contra l'acte de Sánchez sota el lema 'Clemència no és justícia, aturem la farsa de dilluns 21 al Liceu. Independència!'.

També l'exvicepresident primer del Parlament Josep Costa ha fet una crida a "impedir pacíficament" la celebració de la conferència de Sánchez. "Jo també crec que seria un bon acte de desobediència civil", ha indicat. 

 

Imatge principal: manifestació de l'ANC del mes de maig per reclamar un Govern independentista / Foto: ACN