El president a l'exili i eurodiputat Carles Puigdemont ha assegurat que "el món no independentista ha perdut la capacitat d'interlocutar amb ell" i que, al contrari, ell sempre ha estat "a disposició del diàleg".

En una entrevista a El País, Puigdemont ha recordat quan Inés Arrimadas va anar a Waterloo, on ell resideix, "i li vaig obrir la porta". De la mateixa manera, el dirigent independentista està convençut que la seva condició d'eurodiputat "és una oportunitat que s'ha d'aprofitar".

Després de deixar clar el seu interès pel diàleg, Puigdemont ha subratllat que ell és un interlocutor vàlid amb el govern espanyol. Aquesta és la resposta del president quan li han preguntat si ell hauria de seure a la taula pel diàleg entre el govern espanyol i el català. 

"És evident que soc un interlocutor vàlid. Em van votar més d'un milió de persones. Si volen actuar amb realisme polític, no poden ignorar el que represento. Han de comptar sí o sí amb la interlocució de JxCat", ha afegit Puigdemont. 

Sobre el pacte d'ERC amb PSOE, Puigdemont ha matisat que la seva formació no se sent sola al Congrés i que "està creixent". "Les enquestes mostren que aquesta tendència s'està consolidant", ha afegit.

Preguntat per si serà candidat a les eleccions catalanes, Puigdemont respon que "en principi, no". I aclareix després que si hagués de decidir avui diria que no. "Vaig dir que no seria candidat a les europees i vaig canviar d'opinió perquè hi havia circumstàncies i possibilitats reals de ser eurodiputat. Com que cada setmana canvien les coses, he de ser prudent", ha argumentat.