"Catalunya està sent tractada com el nen entremaliat al fons de la classe, i està començant a semblar 'bullying'". Així descriu les relacions entre Catalunya i Espanya el periodista i corresponsal Tim Parfitt en un article publicat al setmanari britànic euròfil The New European, nascut a arrel de la victòria del Brèxit.
Parfitt parla del moviment sobiranista català com un "reflex al mirall" del Brèxit, ja que els dos processos comparteixen similituds -com el sentiment d'identitat o la sensació que "un govern burocràtic llunyà gasta els seus diners imprudentment"- però, a la vegada, són totalment oposats pel que fa la seva actitud cap a Europa.
Davant del maltractament al que està sotmesa, Catalunya està "mirant activament cap a Europa" i apel·lant als líders i les institucions europees "perquè els ajudin a trobar una sortida a l'actual situació d'estancament" descriu Parfitt, que alerta que la falta de voluntat dels governants espanyols a cedir ni un pam podria resultar en "un desastre".
Seguint amb la metàfora, l'article denuncia que el nen "no està sent escoltat, i els únics pares a qui poden recórrer ara" són la comunitat internacional i la UE. "A Espanya en aquest moment hi ha una mena de paràlisi política" explica citant la judicialització de la política. Tot aquest bloqueig, desemboca en una "desconfiança cap als polítics madrilenys", ja que Catalunya sent que que intenten "restringir els seus drets lingüístics i culturals, mentre munyen descaradament l'economia més rica de la península".
Per acabar, el periodista planteja fins a quin punt una Europa democràtica podria prohibir votar als catalans en nom de "fronteres creades pel matrimoni dels reis catòlics", la victòria en la guerra de successió espanyola o perquè ho digui la Constitució.