La web Alandalusislamica.com –que promou el retorn a Al-Andalus de la comunitat musulmana– recull les facilitats de l’administració espanyola per a l’obtenció del visat, l’empadronament i l’accés a ajudes públiques, amb especial esment de les facilitats que els musulmans poden trobar ala ciutat de Barcelona. 

Segons recull El Confidencialdigital, la web destaca les facilitats de l’ajuntament de Barcelona. Emfatitza, per exemple, que l’alcaldessa Ada Colau ha impulsat l’habilitació de 31.000 habitatges desocupats que es destinaran a lloguer social. 

També apunten que el nou equip de govern promou la incorporació de la comunitat musulmana a la societat barcelonina i que l'equip de Colau impulsa mesures que permeten vestir hijab, pregar a la mesquita i l'accés a menús halal al centres escolars. 

La plataforma, que té un perfil a Facebook - “Restituir la Santidad en el Al-Andalus”- insisteix en la recomanació d’instal·lar-se a Barcelona i recorda que mig milió de musulmans ja hi són.

 

Visat

També es donen consells sobre com aconseguir el visat i permisos per treballar. Es fa al·lusió als vincles històrics del món musulmà amb Al-Andalus i al dret al retorn.