T'imagines un plat que no només serveixi per presentar el menjar, sinó que també puguis menjar-lo? Les masses d'arròs comestibles són una opció original, pràctica i deliciosa per aprofitar l'arròs que ha quedat del dia anterior. Aquestes bases d'arròs funcionen com a substituts de plats convencionals, però amb el benefici afegit que són completament comestibles. Ideals per acompanyar amanides, purés, pastes o qualsevol preparació freda o tèbia, aquestes masses són fàcils de fer i sorprendran per la seva versatilitat.

Pots crear una vaixella comestible d'utilitzar i menjar

Ingredients per a 5 racions

  • 1 i ½ tasses d'arròs cuit (millor si és del dia anterior)
  • 1 ou
  • Una mica de julivert fresc
  • Una mica de sal
  • 1 tassa de farina
  • 1 cullerada de pols per enfornar (Royal)

Elaboració

El primer pas és liquar l'arròs cuit juntament amb l'ou, el julivert i una mica de sal. L'ou ajuda a lligar la barreja i a donar-li la consistència adequada per treballar-la. Liqua fins que obtinguis una pasta homogènia i sense grumolls.

Aboca la barreja liquada en un bol i comença a incorporar la farina a poc a poc, juntament amb la pols per enfornar. No afegeixis tota la farina de cop; la idea és aconseguir una massa seca i manejable. Pasta fins a obtenir una textura uniforme que no s'enganxi massa a les mans.

zoe DgkJabeUPic unsplash
Farina per a la massa d'arròs / Foto: Unsplash

Aquestes masses comestibles són ideals per a amanides, purés o pastes, ja que suporten bé ingredients humits sense desfer-se

Sobre una superfície enfarinada, estira la massa fins a deixar-la ben fina. Pots utilitzar un corró per facilitar el treball. Aquí tens dues opcions per cuinar-la:

  • En paella: Col·loca la massa estirada en una paella antiadherent a foc mínim. No és necessari donar-li la volta, ja que es cuinarà perfectament per ambdós costats gràcies a la calor uniforme. Aquest mètode evita que la massa s'assequi en excés i es trenqui.
  • Al forn: Utilitza un motlle de metall amb una mica d'oli com a base i enforna la massa a temperatura mitjana. Retira-la quan sigui amb prou feines daurada i desemmotlla-la amb compte per evitar que es trenqui.
Massa d'arròs casolana
Massa d'arròs casolana / Foto: Unsplash

En qualsevol dels casos, és important no sobrecuinar la massa, ja que podria eixugar-se massa i perdre la seva flexibilitat.

Aquestes masses comestibles són ideals per a amanides, purés o pastes, ja que suporten bé ingredients humits sense desfer-se. A més de ser pràctiques i delicioses, tenen l'avantatge de reduir la necessitat de rentar plats, convertint-les en una opció perfecta per a dies en què busques comoditat sense renunciar al sabor.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!