Quan vagis a comprar llagostins, hi ha un truc secret que pot marcar la diferència entre adquirir un producte fresc o un que ha passat dies en trànsit abans de ser processat. Aquest truc, utilitzat per alguns pescadors experimentats, consisteix a observar amb deteniment el lateral del paquet de llagostins. En aquest punt, hauries de trobar informació clau: el nom del vaixell en el qual van ser capturats i processats. Si trobes aquesta informació, és un senyal clar que aquests llagostins van ser processats directament al vaixell, la qual cosa garanteix una frescor i qualitat superior.

El truc secret d'un pescador per a quan vagis a comprar llagostins

Per què és tan important aquest detall? Els llagostins, com qualsevol producte del mar, comencen a perdre frescor una vegada que són capturats. En condicions normals, si els llagostins no es processen immediatament, poden passar diversos dies des de la seva captura fins que finalment es congelen o envasen. Aquest lapse de temps pot afectar negativament la textura i el sabor del marisc. Tanmateix, quan els llagostins es processen directament a bord del vaixell, es garanteix que són congelats al pic de la seva frescor, just després de ser capturats.

kawe rodrigues NmdBisM4YU0 unsplash
Llagostins frescos / Foto: Unsplash

Molts consumidors desconeixen aquesta petita però crucial informació, i solen centrar-se en la data de caducitat o l'aparença externa del paquet. Tanmateix, el nom del vaixell pot oferir una visió més precisa de la qualitat del producte. En processar els llagostins a bord, s'assegura que no passin per una llarga cadena de fred a terra, que de vegades inclou diversos dies de transport abans de ser finalment congelats.

Molts consumidors desconeixen aquesta petita però crucial informació

La frescor es reflecteix en el sabor i la textura. Els llagostins que han estat congelats immediatament després de la seva captura solen ser més ferms i saborosos. En canvi, aquells que han passat més temps abans de ser processats poden presentar una textura més tova i un sabor menys intens. Per als amants del marisc, aquesta diferència és notable i pot transformar un àpat.

david clode wyQ s1CvvQc unsplash
Vaixell, el millor lloc on processar els llagostins / Foto: Unsplash

A més, aquest truc no només aplica als llagostins, sinó també a altres tipus de mariscos. Quan es tracta de peixos i mariscos, com més proper al moment de captura es realitzi el processament, major serà la qualitat del producte acabat. Per això, la pròxima vegada que et trobis a la secció de congelats, recorda aquest consell de pescador: mira el lateral del paquet i busca el nom del vaixell. Aquesta petita observació pot garantir que portis a casa llagostins frescos i deliciosos.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!