Ciudadanos demana la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, pel cas del mastergate. Ho ha avançat el portaveu de la formació taronja a l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, aquest dilluns, després que el Partit Popular s'oposés a la comissió d'investigació que la formació taronja exigia per estudiar l'escàndol. Cs vol ara que presenti el mateix PP un candidat alternatiu a Cifuentes abans de final de mes, en tant que va ser la formació que va guanyar les eleccions. El partit d'Albert Rivera s'estalviaria així la moció de censura que PSOE i Podemos volen impulsar. 

La fórmula triada per Cs és similar a la que van implementar a la Comunitat de Múrcia. Allà, Rivera va pressionar perquè el president popular Pedro Antonio Sánchez dimitís, en la mesura que està investigat en el marc de la trama Púnica –condició de l'acord d'investidura. Els socialistes i podemites també volien una moció de censura, que amb la marxa de Sánchez i l'entrada de Fernando López Miras com a nou cap de l'executiu, es va impedir. El PP, però, va intentar fins al final d'evitar-ne la renúncia, tot i que finalment no ho va aconseguir.

En el cas de Cifuentes, Aguado s'acolliria al punt de l'acord d'investidura signat al 2015, en què una condició era la de no falsificar currículums. Amb l'arribada d'un nou president, la comunitat podria aguantar així fins a les eleccions del 2019. "Volíem saber si el PP veritable està més del costat de la veritat que de la mentida, si volien arribar fins al fons de l'assumpte després de quasi 20 dies coneixent altres noticies", ha dit el portaveu taronja, en relació amb el seguit d'informacions contínues als mitjans sobre presumptes irregularitats a la Universitat Rey Juan Carlos en l'expedició del títol.

A parer d'Aguado, el text que ha presentat el PP dient que no estan d'acord amb la comissió, a més que l'han rebut fora de termini, recull l'actitud dels populars que busca convertir la comissió en una "persecució contra fonts i periodistes". "És el món al revés", ha asseverat. De fet, els populars volien que compareguessin el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, o el portaveu madrileny, Ángel Gabilondo, ja que el diari El Mundo va publicar que era un professor amb carnet socialista el qui va filtrar les informacions al mitjans.

El PP té prevista una roda de premsa aquest dilluns a Génova, a les 13.15 h