Segueixen els dies convulsos pel fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, que en les darreres setmanes s'està enfrontant als pitjors moments del seu segon mandat. Ara, s'obre la porta a una possible dimissió si el Tribunal Suprem assumeix la denúncia per revelació de secrets que va interposar la parella d'Isabel Díaz Ayuso, Alberto González Amador, i l'acaba investigant per revelació de secrets. Segons avança El Independiente, no dubten que això acabarà passant, ja que consideren que es tracta d'una estratègia de la dreta per acabar amb García Ortiz i continuar afeblint el govern de Pedro Sánchez. Amb tot, segons l'entorn del fiscal general "està amb força" i es veu capaç de seguir aguantant els cops, però amb l'excepció de la querella de la parella d'Ayuso, que consideren "que pinta molt negre". 

Tanmateix, segons les mateixes fonts, l'estratègia per carregar-se el fiscal general és que la Sala penal de l'alt tribunal l'imputarà i després arxivarà la causa. "Però ja hauran aconseguit el que volien", diuen.

Estratègia contra García Ortiz

Fonts fiscals pròximes al fiscal general consideren que hi ha una estratègia de la dreta per deixar fora García Ortiz i assenyalen Miguel Ángel Rodríguez (MAR) com el responsable. Aquestes fonts asseguren que la primera filtració sobre el correu del fiscal del cas, Julián Salto, amb l'advocat de González Amador, on s'entenia que oferia un pacte i no a l'inrevés, va ser un "ham" en el qual la Fiscalia va "picar de ple". Precisament, en aquest punt marquen l'origen d'aquesta estratègia contra el fiscal general. Abans que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid admetés a tràmit la querella de González Amador, MAR ja va augurar un futur negre per a García Ortiz, en concret, parlava de presó. El passat 23 d'abril, en una publicació al seu compte de X, va assenyalar "tinc la sensació que el fiscal general de l'Estat acabarà a la presó. És opinió meva, des del meu telèfon personal. La cacera de Sánchez contra Díaz Ayuso els va malament. Espanya no és Veneçuela". Dues setmanes després s'admetia a tràmit la querella contra el fiscal Salto i la cap provincial de Madrid, Pilar Rodríguez. 

Malgrat que la denúncia va contra aquests dos fiscals, Álvaro García Ortiz es va autodesignar responsable d'aquest cas. En la presa de possessió de diversos fiscals, va aprofitar per assegurar "com a Fiscal General de l'Estat, estava informat dels esdeveniments i de la publicació d'un comunicat que es limitava a desmentir, amb fets cronològicament sistematitzats, informacions fal·laces i interessades prèviament publicades per alguns mitjans. Per consegüent, assumeixo la responsabilitat última d'aquesta nota de premsa". 

García Ortiz no està acumulant grans amics durant el seu mandat. Fa només unes setmanes, el fiscal general ha qüestionat la imparcialitat dels jutges que han de decidir sobre la seva continuïtat. Així doncs, ha demanat apartar tots els magistrats del Tribunal Suprem que han d'estudiar el recurs de l'Associació Professional i Independent de Fiscals (APIF) contra la seva renovació i decidir si continua o no en el càrrec, atès que són els mateixos magistrats que ja van dir que havia actuat amb "desviació de poder" en proposar Dolores Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!