El secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, ha assegurat avui que el dirigent de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi "no només no ha aportat res" a la derrota d'ETA, sinó que aquesta victòria "s'ha aconseguit malgrat ell i el seu món".

D'aquesta forma s'ha referit el número dos d'Interior a l'entrevista emesa ahir a La Sexta a Arnaldo Otegi en la qual va assegurar tenir "constància" que alguns sectors de l'Estat estan interessats que ETA torni a atemptar i en la qual va culpar la Guàrdia Civil i la Policia Nacional d'impedir el desarmament de la banda en controlar els seus dipòsits d'armes.

Després d'inaugurar a l'acadèmia d'oficials de la Guàrdia Civil d'Aranjuez el primer màster europeu per a la formació policial, Martínez ha deixat clar que la derrota d'ETA ha estat gràcies a l'Estat de dret i, especialment, a la feina de la Policia i la Guàrdia Civil.

“No han aportat res”

"No només Otegi i el seu món no han aportat res a aquesta derrota, sinó que s'ha aconseguit malgrat Otegi i el seu món", ha afegit el secretari d'Estat, abans de mostrar-se convençut que la dissolució i "eradicació" definitiva de la banda es farà també a pesar del dirigent abertzale.

Martínez ha recordat que la Guàrdia Civil, amb 210 víctimes en mans d'ETA, i la Policia, amb 150 agents assassinats, han pagat el sacrifici més gran possible per defensar la llibertat i seguretat de tots.

"Crec que la societat espanyola té un enorme deute de gratitud" amb ambdós cossos i amb les víctimes del terrorisme perquè avui es pugui dir que "sense fer transaccions i sense concessions" els assassins siguin "al seu lloc, que és complint condemnes a la presó."