La diplomàtica de carrera Lia Miller ha assumit el càrrec de cònsol general dels EUA a Barcelona, ​​amb jurisdicció a Catalunya, Aragó i el Principat d'Andorra, per un període inicial de tres anys, i en substitució de la sortint Katie Stana, han informat des del mateix consolat. Miller ha treballat a l'Orient Mitjà, Nord d'Àfrica, Europa de l'Est i Amèrica Llatina i, prèviament a arribar a Barcelona, ​​va treballar com a assessora superior sobre dona, pau i seguretat a l'US Naval War College.

El passat mes de juny Stana va anunciar que deixaria el càrrec després de ser-hi durant dos anys i mig Stana va prendre el relleu de Robert Riley el gener del 2022 com a cònsol general a Barcelona, càrrec amb jurisdicció a Catalunya, Aragó i el Principat d’Andorra, i que només pot ser ocupat durant tres anys, segons el funcionament de la diplomàcia estatunidenca. Al llarg d'aquests anys ha fet una immersió a Catalunya i ha anat ensenyant la seva descoberta de la cultura catalana a través de vídeos a les xarxes socials. De fet, es va acomiadar amb un vídeo a les xarxes on destacava quins elements de la cultura catalana li agraden més

Ara, Miller pren el relleu d'Stana. Encara falta per veure si la nova cònsol seguirà l'estil comunicatiu i actiu a les xarxes de la seva antecessora. Tanmateix, per part del seu equip així ho sembla, ja que el passat 23 d'agost penjaven un vídeo on es veien els treballadors enllestint el consolat per la nova cònsol. En aquell vídeo ja es va poder veure el cognom de qui ocuparia la posició, però ja se sap el nom complet. 

Una llarga carrera a l'esquena

A més dels seus diversos destins diplomàtics que ja hem mencionat, Miller té un doble Grau en Treball Social i Estudis Afroamericans, un Màster en Administració Pública i un altre en Relacions Internacionals de la Maxwell School de la Universitat de Siracusa, entre d'altres acreditacions, i ha estudiat espanyol, àrab, armeni, francès i portuguès. Així mateix, atresora experiència en el mateix Departament d'Estat i ha ocupat càrrecs a l'Oficina d'Afers de l'Hemisferi Occidental, al Centre d'Operacions, a l'Oficina d'Afers Públics Globals, l'Oficina de Transicions a l'Orient Mitjà, l'Oficina d'Afers del Pròxim Orient; i també ha treballat a les ambaixades dels EUA a Armènia, Bolívia, Tunísia, Nicaragua i Oman.