El salt a la tanca de Melilla que va tenir lloc diumenge, on més de cinquanta persones van poder entrar a territori espanyol i va haver-hi diversos ferits, entre els quals agents de la policia marroquina i de la Guàrdia Civil espanyola, ha estat el fet escollit pels diaris editats a Madrid per orientar les seves portades i fer campanya electoral tot convertint els refugiats com a arma llancívola per carregar contra els principals ajuntaments de l’Estat espanyol, Madrid i Barcelona. És a dir, aquells que són en mans dels comuns.

abc

L’ABC dedica la seva portada a carregar contra Carmena i Colau, tot assegurant que El govern espanyol demana a l’església que aculli refugiats abandonats per Carmena i Colau, i afegint que Els ajuntaments populistes d’esquerra havien presumit de solidaritat amb els immigrants, però a l’hora de la veritat els han deixat a la seva sort. La tesi de tot plegat és que l’església haurà d’apedaçar allò que els anomenats ajuntaments populistes no han sabut fer.

larazon

Per la seva banda, i dins d’aquest to de crítica per la gestió de la immigració, que ha esdevingut una de les puntes de llança dels partits de la dreta i l’extrema dreta, La Razón es fa ressò del fet que ahir va haver-hi Un altre assalt massiu a la tanca de Melilla.

elpais

Al seu torn, El País també aborda la qüestió, donant-li una dimensió continental en el context de les properes eleccions a l’Europarlament: Els europeus temen més una crisi migratòria que una segona recessió, per afegir que Més de 50 persones entren a Espanya després de saltar la tanca de Melilla. Tot plegat dins d'una sèrie de peces que exposen les principals preocupacions dels europeus davant les eleccions del 26-M: immigració, medi ambient i seguretat i pau.

elmundo

En canvi, El Mundo evita aquest tema per donar una visió més d’anàlisi electoral tot afirmant que Casado i Rivera intensifiquen la lluita pel poder territorial.

elperiodico

ara

lavanguardia.750

elpunt avui.750

Pel que fa als diaris editats a Barcelona, aquests són els principals titulars: La Vanguardia, La campanya posa a prova l’aliança entre JxCat i ERC; El Periódico, La Barcelona de Colau, a revàlida; Ara, Colau, centre dels atacs en el debat d’alcaldables i, finalment, El Punt Avui obre amb una entrevista a Oriol Junqueras titulada amb una declaració del candidat d’ERC a les eleccions europees: “Intentaran governar al marge de Catalunya”.