Aquest matí ha declarat el jove tuitaire Joan Mangues, acusat d’un presumpte delicte d’injúries i calumnies per piular sobre la mort d’un noi senegalès el passat 15 de març al barri madrileny de Lavapiés. 

La seva declaració ha generat centenars de reaccions a les xarxes. Entre els comentaris d'usuaris s'hi troben el de diferents personalitats de la política com Carles Puigdemont, Joan Tardà o el senador d'ERC, Bernat Picornell

El President Puigdemont li ha enviat a través de Twitter molts ànims i "una abraçada molt forta" després que el jove hagués acabat la seva declaració i fes un tuit on confessava "estar tranquil" perquè ell "no ha comés cap delicte".

 

El diputat d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan tardà, ha acompanyat Mangues a l'Audiència Nacional de Madrid per fer la seva declaració. A més, ha volgut donar el seu suport també a través de Twitter, on ha assegurat que el tuitaire català ha hagut de comparèixer per "una querella criminal".

Bernat Picornell, senador d'ERC, també ha acompanyat al noi a la seva compareixença. Després ha compartit una fotografia davant la porta del jutjat "donant el seu suport" a Joan Mangues. Gabriel Rufián també ha seguit d'aprop la declaració, i ha ha fet un parell de retuits per compartit el procés judicial que està patint el jove igualadí.

 

Més enllà dels polítics que han mostrat el seu suport al jove, diverses entitats també han volgut donar veu al cas i han compartit els seus missatges per enviar-li força. 

Esquerra Republicana ha explicat que Mangues declara avui "per piular", i li han enviat un missatge per mostra-li que té tot el suport del partit.

L'Assemblea Nacional i Òmnium Cultural també han piulat abans de la declaració i han denunciat la situació. L'ANC ha volgut aclarir que "la llibertat d'expressió i el dret a vaga no seran perseguits a la República Catalana". L'Òmnium ha defensat que "piular no és cap delicte" i ha afegit que "davant de cada cop autoritari cal defensar els nostres drets".

 

 

La CUP ha recordat els darrers casos de repressió de Valtonyc i Evaristo i també han condemnat el procés judicial de Joan Mangues. A més, han afegit les etiquetes #NoCallarem i #DemaPotsSerTu per denunciar l'atac a la llibertat d'expressió.