Uns 200 alumnes de l'Institut d'Educació Secundària (IES) El Palau de Sant Andreu de la Barca s'han concentrat durant el matí d'aquest dijous a les portes del centre per demanar respecte cap als seus companys fills de guàrdies civils, que en els darrers dies han expressat el seu malestar pel tracte rebut per part d'alguns professors i alumnes.

La concentració ha donat començament a les 8 hores a les portes de l'institut, situat molt a prop de la caserna de la Guàrdia Civil, i els participants s'han mantingut a la porta, sense entrar a fer classe.

A les parets del centre educatiu s'hi poden veure pintades en defensa de la Guàrdia Civil i proclames com 'Stop adoctrinament'.

La concentració es va convocar aquest dimecres entre els alumnes amb la finalitat d'expressar la seva protesta contra l'actitud que ha mostrat l'institut "discriminant alumnes fills de guàrdies civils i en demanda de "respecte".

Mentre es duia a terme la concentració, membres de l'equip directiu de l'IES El Palau han sortit a parlar amb els alumnes que es trobaven a les portes de l'institut, que va ser un dels punts de votació en els quals va entrar la Guàrdia Civil el passat 1 d'octubre.

En un comunicat publicat al web de l'institut, el claustre de professors manifesta que "sempre ha vetllat per la perfecta convivència de la seva comunitat educativa".

"Afirmem el nostre més profund rebuig a algunes de les informacions publicades els darrers dies en alguns mitjans de comunicació que qüestionen la pràctica professional dels docents del centre: la convivència al centre sempre ha estat i estarà garantida", afegeix el claustre de professors.