El president de la Generalitat, Quim Torra, ha condemnat, en una entrevista a la televisió nord-americana CNN, la violència i els incidents que estan causant les protestes contra la sentència. "Qualsevol persona que ha comés un acte violent ha de ser castigada", ha apuntat el president. 

Torra ha aprofitat per desmarcar-se dels incidents i ha apuntat que no se sent "representat per la violència" i que aquesta "podria obstaculitzar el nostre camí cap a la independència".

El president ha explicat que s'està investigant si en aquests disturbis hi participen "persones infiltrades" ja que, apunta, "això no havia passat mai a Catalunya".

Sobre si creu que hi ha possibilitats de dialogar amb el govern de l'Estat, Torra s'ha mostrat pessimista: "He trucat tres vegades al senyor Sánchez i no ha respost al telèfon. En aquesta situació tan greu ho trobo incomprensible".

En aquest sentit, ha afegit que el president espanyol vol posar el focus en dir que a Catalunya hi ha un problema de convivència i de violència quan "no és veritat". "El que hi ha és un problema de democràcia", ha conclòs.

Finalment, ha descartat dimitir o convocar eleccions amb l'argument que davant les sentències, que suposen un "càstig injust", calen unes institucions fortes, tant el Govern, la majoria al Parlament com els ajuntaments.