L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) d'una notificació d'alerta traslladada per les autoritats sanitàries d'Andalusia, relativa a la presència de listèria en productes carnis de la marca El Capellán, originària de Sevilla. Segons ha indicat l'Aesan els productes afectats són: xoriço ibèric, xoriço ibèric picant, xoriço de cérvol, xoriço de cérvol picant, xoriço de porc senglar, llonganissa ibèrica, llonganissa de cérvol, xoriço ibèric de patata, botifarra ibèrica, botifarra ibèrica achorizada, botifarra ibèrica de patata picant. 

Segons la informació disponible, la distribució inicial ha estat a les comunitats autònomes d'Andalusia, Aragó, Castella-la Manxa, Catalunya, Madrid i País Basc. Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) i a les autoritats de Salut Pública, a fi que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització i, si escau, s'informi de l'existència de possibles casos.

Es recomana que es revisi si es tenen els productes dels següents lots:

  • 46/24 Data de caducitat 11.05.25
  • 47/24 Data de caducitat 18.05.25
  • 48/24 Data de caducitat 25.05.25

En cas de tenir productes d'aquests lots, es recomana no consumir-los. En el cas d'haver consumit algun dels productes dels lots afectats i presentar simptomatologia compatible amb la listeriosi (vòmits, diarrea o febre), es recomana acudir a un centre de salut. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!