Quan parlem de Silicon Valley se'ns ve a la ment el fet de la llibertat financera, galopant tecnologia i moltíssima innovació, però això ha canviat.

Gairebé sense adonar-nos-en, empreses i persones comencen a realitzar un èxode de Califòrnia, el que era "Silicon Valley" ara podria ser a Texas.

Per què se'n va la gent de San Francisco?

Des de la dècada dels anys seixanta, milers de joves de tots els Estats Units se n'anaven a Silicon Valley buscant llibertat i oportunitats tecnològiques, tanmateix, això ha canviat.

Silicon Valley

Silicon Valley

En aquests moments, la capital de Texas sembla ser la que milloris ofertes presenta per a les tecnològiques i el tema d'impostos també té beneficis amb els quals San Francisco no ha aconseguit competir en els últims anys.

Per descomptat, la influència que continua tenint Silicon Valley a nivell mundial és important, però ja les internacionals asiàtiques l'han deixat enrere, i ara sembla que Austin seria qui acabi d' eliminar amb aquest "somni americà" que hi havia a l'esmentada regió dels Estats Units fins fa unes dècades.

Austin

Austin

Companyies que ja han començat a marxar...

Sembla que el somni dels joves qualificats tecnològicament ara se centra a Texas. De fet, les grans firmes Big Tech ja disposen de negocis i estructures per funcionar allà.

Hi ha baixos preus en habitatge i salaris ajustats a la realitat d'aquestes companyies. Algunes d'aquestes companyies són Apple, Facebook, Google i Tesla.

Apple ara disposa d'un nou campus a Austin, Facebook per la seva part; instal·larà el seu gratacel més gran després del seu quarter general a Menlo Park.

Quin paper compleix la societat hispana?

Si bé, Hispanoamèrica té presència a tots els Estats Units, un 33% de la població pertany a aquest corrent. Per tant, ja existeixen tensions socials sobre el tema de documentació, salaris i requisits per laborar a la regió.

Molt probablement l'economia nord-americana haurà de presentar solucions als qui ja compten amb seus organitzades a Silicon Valley, ja que el procés de canvi d'Austin podria ser aprofitat per companyies estrangeres que desitgin ser el "centre tecnològic del món".