L’oli d'oliva verge extra és un ingredient estrella de la dieta mediterrània i una gran font de salut. La importància d’aquest producte a la nostra terra es pot veure reflectit en les 5 denominacions d’origen protegides que hi ha distribuides pel territori.

Entre la diversitat i la qualitat d’olis de Catalunya hi destaca la DOP Siurana, de la zona de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, el Priorat, el Tarragonès i gran part de la Ribera d’Ebre.

Unes comarques que aporten unes condicions idònies per a la creació d'un oli excepcional, entre mar i muntanya. 

L’oliva arbequina és la joia que regala a la DOP la seva singularitat i excel·lència

Es tracta d’una denominació d’origen protegida de les més antigues i molt prestigiosa creada a finals de la dècada dels anys setanta. És la indicació geogràfica catalana amb més productors i de les de major superfície cultivada.

Una DOP amb un oli d’oliva verge extra de la varietat arbequina que aporta suavitat, fluïdesa i a la vegada complexitat i elegància en la fragància. L’oliva arbequina és la joia que regala a la DOP la seva singularitat i excel·lència.

La DOP Siurana certifica la qualitat dels olis que es comercialitzen amb el corresponent segell.

El tast

L’oli DOP Siurana s'elabora a partir de la varietat d'olivera arbequina, considerada com una de les millors del món, tant per la producció i regularitat com per la qualitat de l'oli. És resistent i adaptable a diferents condicions de clima i sòl.

Pel que fa les característiques de l’oli, se’n poden diferenciar dos se el moment de la collita. A l’inici, són olis verdosos afruitats, amb cos i sabor ametllat amarg. A mesura que avança la recol·lecció, passen a ser grocs, més dolços i fluids.

En boca és delicat, presenta una entrada suau i dolça. Té unes notes aromàtiques que ens recorden a l’herba, tomàquet, carxofa i notes madures de plàtan, ametlla i fonoll, que li confereixen complexitat i elegància.

La DOP Siurana realitza moltes accions al territori amb l'objectiu de promoure i difondre la cultura de l'oli a diferents públics, destacant el valor afegit de qualitat, origen, tradició i salut de la DOP.

 

Amb la col·laboració de: