Aquest mes d'agost es compliran 10 anys de la mort del príncep Friso d'Holanda, germà petit del rei Guillem. Era un gran esportista, aficionat a la velocitat, al golf i a l'esquí. Va ser la seva afició per aquest la va acabar amb la seva vida. Va morir als 44 anys, el 2013, després de tenir un accident el 17 de febrer de 2012, a l'estació de Lech, a Àustria. El príncep va quedar sepultat a la neu per una allau, i ja no va poder recobrar la consciència. El temps ha passat i ha anat apaivagant el dolor, però les ferides per la seva tràgica i prematura mort continuen molt presents en la família reial holandesa, especialment en la seva mare, la princesa Beatriu, que va patir una depressió després de perdre el seu fill mitjà, i l'abdicació de la qual podria haver-se avançat per aquesta raó.
Però la mort de Friso va donar pas a Màxima, que entrarà en la història de les reines d'Holanda amb tots els honors i del braç del seu marit, el nou sobirà dels Països Baixos. L'època del tutelatge havia arribat a la seva fi. El Parlament ho va confirmar oficialment el 13 de maig de 2011. La princesa d'Orange seria Reina des del mateix moment en què Guillem accedís al Tron. De res no va servir que diferents formacions polítiques es posicionaran en contra al·legant que s'havia de mantenir la tradició monàrquica els consorts de les Reines dels Països Baixos van ser prínceps i no Reis. No era l'opinió de la majoria i no va prosperar. Actualment, està completament bolcada en la seva faceta com a reina consort, on li està sent molt útil la seva experiència professional passada en banca i mercats emergents.
Part de la vida de Màxima d'Holanda
Des de 1992 fins a 1995 va treballar en el Departament de Vendes de Boston Securities, a Buenos Aires. A més durant aquell període va compaginar els seus estudis amb la impartició de classes d'anglès a escolars i estudiants d'ensenyaments mitjans. Aconseguit el títol superior, la Princesa es trasllada a Nova York per treballar en el Banc HSBC James Capel Inc. com a vicepresidenta de vendes internacionals en Hispà Amèrica. Posteriorment va treballar en l'empresa Dresdner Kleinwort Benson com a vicepresidenta en el departament de mercats emergents. Fins al seu compromís amb el príncep Guillem, Màxima d'Holanda va treballar com a vicepresidenta de vendes institucionals del Deutsche Bank a la metròpolis nord-americana, i com a representant del mateix banc davant de la Unió Europea.
El 30 de març de 2001 es faria públic el compromís de la princesa Màxima amb el príncep hereu holandès Guillem Alexandre. El 17 de maig la princesa rebria la nacionalitat holandesa, requisit imprescindible per poder contreure matrimoni amb el futur Rei. El 3 de juliol de 2001, les dues càmeres de representants holandeses aprovarien una proposició de llei que autoritzava l'enllaç de l'hereu amb Màxima Zorreguieta.
Màxima d'Holanda compleix un altre aniversari des que va arribar al regne orange
Es compleixen deu anys d'aquest moment que va culminar amb l'arribada al tron de Guillem Alexandre i Màxima d'Holanda el 30 d'abril de 2013, i encara que es tracta d'una data especial per al matrimoni regi, el cert és que arriba en un moment especialment complicat per a la família. El seu país passa una crisi de seguretat a conseqüència del crim organitzat, i fins i tot la princesa Màxima, futura reina dels Països Baixos, ha estat amenaçada per la màfia. Es tracta d'un perill que la Casa Reial es pren molt seriosament, fins al punt que l'hereva es va veure obligada a mudar-se de nou a palau.