Segons les informacions contrastades per diferents mitjans i especialistes a mesurar la fortuna de les grans personalitats del món, el rei Carles III té un patrimoni de 720 milions d'euros. La fortuna immobiliària de la família reial britànica és la més gran d'Europa, i potser una de les més poderoses a tot el globus terraqüi. Però encara hi ha grans dubtes de com el rei i el príncep Guillem tenen negocis tan lucratius. Una investigació i la intervenció d'un programa informàtic va detallar com és l'operació financera amb més de 5000 actius dels ducats. Et comptem.

Es coneixien certs aspectes de les activitats que realitzen el rei Carles III i el príncep Guillem, com l'exoneració d'impostos referent a la seva activitat d'arrendataris. Ara es té més informació dels contractes comercials que es manegen i que han estat els responsables de la seva abundant fortuna. Així doncs, d'acord amb The Sunday Times i el Canal 4, el ducat de Lancaster va recaptar més de 35 milions d'euros per al monarca; mentre que Cornualla va presentar prop de 29 milions d'euros a l'hereu.

Curiosament, es va revelar que el lloguer el cancel·len companyies del govern, consells, organitzacions de mineria i empreses privades, gràcies a la titularitat que es té sobre aquestes terres des de temps immemorables. És a dir, tributs feudals que han de ser cobrats a tots els que ocupin l'extens territori d'algun dels ducats. La Casa Reial actua com una empresa comercial i obté ingressos per centenars d'activitats. Això, per descomptat, sustenta l'estil de vida de la família reial i va passant de generació en generació, sent un cercle interminable de riquesa desmesurada i poder.

Les activitats per les quals el rei Carles III i el príncep Guillem cobren sumes exorbitants

Pel que sembla, no hi ha obra, acció o operació que s'escapi de les competències de la Corona. I és que els seus comptes acumulen xifres milionàries pel prolongat ús de propietats immobiliàries que cobren a diferents tipus d'institucions governamentals i privades, a més de peatges per transitar en ponts, navegar vaixells, transport de subministraments elèctrics, ús de centrals eòliques i més.

Per a més referència està el cas de la presó de Dartmoor, ubicada al parc nacional homònim, que segons les dades trobades paga fins a 1,8 milions d'euros a l'any per lloguer. És una presó per a 600 presos que no van cometre crims tan atroços. Així mateix, està l'hospital Guy's and St Thomas que els ha de lliurar una renda anual de gairebé 1 milió d'euros per l'ús del territori i estacionament d'ambulàncies. Això sí, el rei Carles III i el príncep Guillem fan una declaració d'impostos sobre la renda del 45 % sobre els seus ducats per convicció pròpia. Encara que en facilitar dades hi ha elements que es deixen de banda. El 2022, el cap d'Estat hauria cancel·lat 7 milions d'euros, la qual cosa suposa menys del 30 % dels ingressos nets que va generar el ducat de Lancaster aquell any.