La princesa Amalia d'Holanda, futura hereva al tron neerlandès, ha començat a exercir el seu paper com a representant oficial de la Casa Reial Orange-Nassau, però la seva primera incursió al món públic ha estat tot menys grata. Víctima de bullying en el seu primer viatge oficial, la princesa Amalia enfronta el temor i el risc per a la seva salut mental, un episodi que es converteix en una advertència per a la princesa Elionor, qui aviat haurà d'enfrontar els mateixos desafiaments.

A finals de 2022, la jove hereva al tron holandès va rebre amenaces de mort per part de la 'Mocro Maffia', líders del crim organitzat als Països Baixos i responsables d'haver acabat amb la vida del periodista Peter R. de Vries i altres personalitats influents en el país. A causa d'aquesta perillosa situació, la princesa Amalia es va veure obligada a refugiar-se al palau Huis ten Bosch, abandonant la seva vida d'estudiant i allunyant-se dels seus amics. Aquestes amenaces han deixat una profunda empremta en la jove de 19 anys, que encara viu amb el temor constant de les amenaces de la màfia.

El difícil debut d'Amalia d'Holanda com a representant oficial de la Casa Reial, bullying a les xarxes socials

Per reintegrar Amalia als esdeveniments oficials, els reis Màxima i Guillem d'Holanda van decidir incloure-la a la seva gira pel Carib. Tanmateix, el carisma i la presència dels seus pares van enfosquir l'hereva al tron, que es va mostrar tímida, nerviosa i fins i tot incòmoda davant la multitud. Els mitjans locals no van tardar a comparar-la constantment amb la seva mare, ressaltant la seva falta de desimboltura en comparació amb la reina d'origen argentí. Un primer viatge que es va convertir en una prova de foc per a la jove princesa.

El viatge d'Estat també va exposar Amalia a l'assetjament a les xarxes socials, on va rebre nombroses crítiques i comentaris desagradables sobre la seva aparença física. Des que va arribar a les illes del Carib, els comentaris a Twitter sobre el seu pes han estat particularment despietats, etiquetant-la com "la princesa amb sobrepès" o "royal plus size". Aquestes dures paraules han impactat la futura reina, que enfronta una pressió addicional sobre la seva imatge.

Una advertència per a Elionor

D'altra banda, la seva homòloga espanyola, la princesa Elionor, també ha experimentat el costat fosc de les xarxes socials, sent objecte de comentaris cruels sobre l'absència dels seus ullals superiors a la seva dentadura. Encara que s'ha especulat sobre l'agenèsia dental, imatges recents suggereixen que les seves canines estaven retingudes i van requerir intervenció amb gomes i bràquets. Encara que les raons del bullying són diferents, ambdós casos posen en evidència la dura realitat a què els futurs monarques s'han d'enfrontar en l'era de les xarxes socials i l'escrutini públic constant.

Malgrat les difícils experiències d'Amalia en el seu primer viatge oficial, els seus pares esperen que amb el temps aprengui a espavilar-se amb més fluïdesa davant les multituds perquè el poble holandès desenvolupi una simpatia més gran cap a la seva futura reina. Mentrestant, la princesa Elionor i altres hereus s'hauran de preparar per enfrontar un món mediàtic despietat, protegint el seu benestar mental i físic mentre exerceixen el seu paper en la monarquia.