La princesa Amalia de Holanda serà una de les representants de la Casa d'Orange-Nassau en el pròxim matrimoni real, mentre que la seva contrapart espanyola, la princesa Leonor, seguirà apartada de l'escena royal internacional. Aquesta decisió es deu que la reina Letízia ha deixat en clar que no vol que Leonor, hereva al tron, estigui exposada al focus mediàtic abans de temps. Aquesta tàctica contrasta amb l'estratègia de Màxima i Guillem Alexandre dels Països Baixos, que han optat per permetre que la seva primogènita representi a la reialesa neerlandesa des d'ara.
Amalia d'Holanda, de tan sols 19 anys, s'ha convertit en una de les hereves més destacades de les noves generacions de royals europeus, ja que sol acompanyar els seus pares als seus viatges d'Estat i ha representat a la seva nació en més d'una ocasió. Ara, els Orange-Nassau han confirmat la seva participació en el casament del príncep hereu al tron jordà, Hussein, i la seva promesa saudita, Rajwa al Saif, demostrant així que la princesa Amalia està assumint rols importants com a membre de la reialesa neerlandesa, incrementant significativament la seva participació en l'escena pública en els últims mesos.
Dos camins iguals, dues estratègies diferents
Amalia assistirà en companyia dels seus pares a les diverses activitats que es duran a terme amb motiu de l'enllaç nupcial del fill gran dels reis Rània i Abdalá de Jordània. Aquesta seria la segona gran cita internacional per a la princesa d'Orange aquesta primavera, ja que, en un esdeveniment recent al Palau de Buckingham amb motiu de la coronació del nou monarca britànic, va tenir l'oportunitat de saludar el rei Carles III i compartir moments amb altres princeses hereves de la seva mateixa edat, com la princesa Elisabeth de Bélgica.
Mentrestant, Leonor, princesa d'Astúries, s'ha mantingut en l'ombra d'aquests esdeveniments significatius de la reialesa internacional. No va ser present en la coronació de Carles III ni assistirà al casament real a Jordània. La Zarzuela ha decidit protegir la imatge internacional de Leonor sota l'ordre de Letizia, evitant la seva exposició prematura al públic i els mitjans de comunicació. D'aquesta manera, ha quedat en evidència que la Casa Reial espanyola segueix una estratègia diferent en comparació amb els seus homòlegs holandesos.
Representants de la reialesa que assistiran al casament del príncep Hussein de Jordania
A més d'Amalia d'Holanda, altres royals com, els prínceps Victòria i Daniel de Suècia, Federico i Mary de Dinamarca, el príncep Haakon de Noruega, les princeses Hisako i Tsuguko del Japó i els reis de Malàisia, Abdullah i Azizah, també han confirmat la seva assistència al casament real haiximita. Encara que els representants d'altres països reals han confirmat la seva assistència al casament a Jordània, la participació de la reialesa espanyola i britànica en aquest esdeveniment encara no s'ha confirmat. Rania de Jordània encara no ha rebut resposta per part de La Zarzuela, per la qual cosa encara no se sap si Letizia i Felip VI assistiran a aquest casament o si enviaran la reina Sofia en representació de Casa Reial. D'altra banda, és probables que els ducs d'Edimburg, Eduard i Sophie, siguin enviats com a representants oficials dels Windsor en lloc de Carles III i Camilla Parker-Bowles.