El funeral de Juan Gómez-Acebo, celebrat aquest diumenge 8 de setembre, ha revelat la creixent tensió entre la reina Letícia i el rei Felip VI, així com amb la resta de la família reial. L'esdeveniment, al qual van assistir nombrosos membres de la reialesa, es va dividir en dos actes. Letícia es va esborrar del del matí, un acte més íntim que va tenir lloc a San Isidro, i va optar per anar només al segon acte, celebrat a la tarda a l'Església Catedral de les Forces Armades de Madrid.

Durant aquesta cerimònia vespertina, es va notar una evident fredor entre Letícia i Felip VI. La reina es va mantenir aïllada, sense interactuar amb ningú i evitant el contacte amb Felip, qui també va mostrar una actitud distant durant tot l'esdeveniment. Letícia tampoc no va dirigir la paraula a cap membre de la família reial, entre els que estaven Joan Carles I i Sofia, i la infanta Cristina amb els seus fills Pablo, Miguel i Irene Urdangarin, o els fills de la infanta Elena, Froilán i Victoria Federica. Elena es trobava representant Espanya en la cerimònia de cloenda dels Jocs Paralímpics de París.

EuropaPress 6198084 rei felipe vaig veure arriba cementiri san isidro enterrament juan gomez grèvol 08
EuropaPress Felip VI

Letícia, enfurismada amb Joan Carles I, posa en perill el regnat d'Elionor

Com dèiem, Letícia va ignorar completament els seus nebots i la infanta Cristina, a qui considera que està aprofitant la seva posició debilitada per avançar en la monarquia. I, òbviament, tampoc no es va parlar amb Joan Carles I. Es coneix que existeixen una enorme tensió entre ells des de fa anys. Encara que en aquest cas es va veure accentuada per la notícia que Letícia sabia que sortiria l'endemà, és a dir, aquest dilluns. I és que malgrat que Joan Carles I ha estat apartat de la família pels seus actes de corrupció, segueix fent de les seves.

Concretament, segons ha publicat El Confidencial, Joan Carles I ha creat una fundació a Abu Dhabi juntament amb les seves filles, amb l'objectiu de transferir-los la seva herència de manera més eficient i segura. Segons el mitjà, tant la infanta Elena com la infanta Cristina figuren en el seu patronat.

En aquest sentit, la legislació als Emirats Àrabs Units ofereix avantatges significatius en termes de fiscalitat i secret, permetent que els hereus controlin el patrimoni sense fer pública la identitat dels beneficiaris. Això ofereix una manera discreta i eficaç per transferir la fortuna del rei emèrit a les seves filles, sense les complicacions que podrien sorgir a Espanya. En altres paraules, la fundació serveix per evitar que el fisc espanyol posi les seves mans en la fortuna de Joan Carles i que les seves filles puguin rebre-la sense pagar impostos.

Joan Carles I i la infanta Cristina
Joan Carles I i la infanta Cristina

Joan Carles I mou fils perquè les seves filles puguin cobrar la seva herència sense pagar ni un euro en impostos

Mentre que la infanta Cristina ja tenia assegurada l'herència sense problemes fiscals gràcies a la seva residència a Suïssa, la situació per a la infanta Elena era diferent, a causa del seu domicili fiscal a Espanya. En aquest sentit, s'ha esmentat que la presència de Froilán a Abu Dhabi podria estar relacionada amb la recepció de l'herència en nom d'Elena, que seria l'administradora dels diners. Ara, però, Elena ja no tindrà problemes per poder escapar-se del fisc espanyol.

DL u564375 100
DL u564375 100

Aquesta informació, que la consort sabia que sortiria a la llum pels seus contactes als mitjans amb animadversió cap a l'emèrit, ha enfurismat la reina Letícia, que durant anys ha treballat per allunyar la corrupció de Zarzuela i protegir el futur regnat de la seva filla, i ara veu com Felip permet que el seu pare continuï fent de les seves alhora que se li permet passejar-se per Espanya com a cal sogre.