Buckigham Palace ja pot començar a intuir que les coses per a la monarquia britànica no van molt molt bé. Aquest dissabte es farà una pomposa coronació, però això no vol dir res sobre el futur de la Royal Family. Que Camil·la i Carles III es posin una corona pija al seu cap no garanteix res en absolut, i menys després de les últimes enquestes publicades per alguns dels països de la Commonwealth. Si fa uns dies EN Blau es feia eco d'un sondeig al Canadà en el qual el suport a la monarquia anglesa era cada vegada més incipient, ara analitzem uns resultats de 14 països en els quals en sis d'ells The King Charles surt molt malparat.

Commonwealth bandera

La Commonwealth és la mancomunitat d'estats que estan governats des d'antany per la corona anglesa. Es va fundar el 1931 composta per fins a 54 estats independents i semiindependents que, amb l'excepció de Togo, Moçambic, el Gabon i Ruanda, compartien llaços històrics i culturals amb UK. És, tanmateix, una cosa que queda ja antiga i obsoleta, ja que no té cap sentit avui dia. I això no ho diem nosaltres des d'EN Blau perquè estiguem en contra d'aquesta mancomunitat britànica, sinó perquè ho diuen les enquestes. Dels catorze estats preguntats sobre la corona anglesa, sis li giren l'esquena al Rei Carles. Les dades són demolidores i molt dures.

Per començar, es pot destacar que el que menys suport al rei dona és el Canadà. Els canadencs donen suport majoritàriament a una república (47%) davant d'una monarquia (23%). Però aquest no és l'únic país en el qual el regnat anglès està en dubte. Les Bahames i Jamaica estan també molt en contra de tenir un Cap d'Estat, igual que passa a Belize o Nova Zelanda, encara que en aquests dos països la distància percentual és mínima.

Carles III i Justin Trudeau GTRES

Només dos estats donen suport fermament a Carles III

Carles d'Anglaterra està cada vegada més sol. No només molts dels seus regnes se li han posat de cul, sinó que només dos d'ells li expressen una lleialtat similar a la que li tenien a Elisabet II. Tuvalu i Saint Vincent i les Grenadines són monàrquics de cap a peus: adoren el rei. Segur, per tant, que no faran com Barbados -antic membre de la Commonwealth que el 2021 va convocar un referèndum- i proclamaran la república.

Barbados paradisíac

El paper de la Commonwealth a la coronació de dissabte

Per descomptat, com un bon rei ha de fer, Carles d'Anglaterra ha volgut donar protagonisme als 14 regnes de la Commonwealth dels quals encara n'és la màxima autoritat. És per això que en la cerimònia de coronació de dissabte 6 de maig -en tot just dos dies-, Sa Majestat permetrà a més de 400 representants d'aquests estats desfilar pel 'Mall' de Londres, que els portarà directes a la catedral de l'Abadia de Westminster on el rei i la reina rebran la corona després de ser ungits per l'arquebisbe de Canterbury en un acte que no es duu a terme a Anglaterra des del passat mes de juny de 1953, quan es va coronar oficialment Elisabet II.

Carles III GTRES