A Espanya hi ha el Toisón de Oro i allà tenen el monograma reial. Parlem de la monarquia anglesa una vegada més, sí. Carles III lluu ja el seu monograma reial amb les inicials CR (Charles, Rex; és a dir, Carles, el rei, en llatí) i la seva dona Camil·la Parker-Bowles també té la seva insígnia reial. La reialesa anglesa la respecta, l'estima i la idolatra i és per això que s'ha revelat ja com serà el seu monograma reial. Serà també CR, no de Cristiano Ronaldo, sinó de 'Camil·la Regina'. Regina és reina en llatí i aquesta és una paraula que defineix perfectament Parker-Bowles. Boniquíssima, molt royal. Camil·la ja té la seva insígnia de reina, com Elionor la de princesa.
Aquest nou artefacte que lluirà la reina per primera vegada el Dia de l'Armistici és obra del professor Ewan Clayton, conegut per ser un cal·lígraf i conseller de la Reial Escola de Dibuix; i de Timothy Noad, reputat pintor del Col·legi d'Armes. Aquest Toisón de Oro versió english serà molt pijo, com qualsevol cosa royal. Amb lletres daurades, el monograma reial tindrà també un disseny corbat amb el que s'entrellaçaran les lletres entre si per la part baixa de la corona. És així:
La coronació de Carles III
Fa poc que es va anunciar la data oficial de la coronació definitiva de Carles d'Anglaterra. L'actual rei d'Anglaterra i fill de la monarca més prestigiosa de tots els temps, Elisabet II, és avui dia un rei en funcions, més o menys com el que passa a Espanya amb la renovació dels poders judicials. La diferència és que aquí segueixen en funcions perquè volen i a UK perquè ho marca la llei. És per això que His Majesty Charles The Third es posarà la corona de manera definitiva el proper mes de maig. Concretament serà el dia 6 de maig del 2023, d'aquí a mig any, quan Carles i Camil·la seran de manera oficial i ja no oficiosa, els reis (ella consort) d'Anglaterra. La data serà festiu nacional a tot el país perquè els anglesos puguin celebrar l'ocasió com Déu mana. Cerveses, clares i pintes: Anglaterra obrirà una nova etapa amb la doble CR.
👑 The Queen Consort's new cypher is made of up of Her Majesty's monogram ('C' for Camilla, and 'R' for Regina, Latin for Queen) and a crown.
— The Royal Family (@RoyalFamily) November 8, 2022
The cypher will be used on official correspondence. pic.twitter.com/9ipokZJ9JN
Els monogrames espanyols
Més enllà del Toisón de Oro, que no deixa de ser una insígnia de les múltiples de les quals disposa la Casa Reial dels Borbons, la monarquia de Felip VI disposa també de monogrames reials. Aquests són diferents dels d'Anglaterra, amb un altre toc més modern, però igual d'inútils. No serveixen per a res, només són un complement. Felip VI, la reina Letícia, Joan Carles i Sofia tenen el seu, encara que el més dolç és el que tenen junts Felip i Letícia, amb una F i una L. Aquest el conserven ambdós en algunes targetes nadalenques de felicitació de la Casa Reial. Més enllà de donar discursos amb telecue a les nou de la nit, Sa Majestat també reparteix targetes de 'Bon Nadal' a les altes esferes d'Espanya. Aquests monogrames, més enllà d'en targetes de felicitació també es poden observar a molts racons hispànics: a les cuirasses, capots i faldons de l'Esquadró d'Escorta Reial, al Salón Naranja del Teatre Reial de Madrid, al Palau Reial de Madrid... Vaja, tot molt castís. Molt de reis.