L'any 2017, a Barcelona, se li va canviar el nom a la cruïlla de l'avinguda Diagonal amb el passeig de Gràcia, que des de 1981 s'havia dit Plaça de Joan Carles I, i va passar a dir-se "plaça del Cinc d'Oros". A Vitòria, quan acabi l'emergència sanitària, procediran a treure la placa que posa Avenida Juan Carlos I, perquè "Este señor ha demostrado que no se merece tener una calle. Vitoria merece que sus calles lleven el nombre de personas honradas, honestas". La gent comença a estar molt farta dels Borbons i l'anacronisme de la monarquia espanyola i n'està esborrant el rastre. I més, si ve directament del franquisme.

Joan Carles Felip EP

Europa Press

Felip també va fent amics allà on passa i molts no li compren la seva pel·lícula. A Pontevedra li acaben de tancar la porta als nassos, ja no a Joan Carles, sinó al seu fill. Concretament, la porta d'una escola. Pontevedra. Any 1976. Joan Carles i Sofia inauguren la 'Ciudad Infantil Príncipe Felipe' en honor al seu fill i futur rei. Després esdevé en el complex Príncipe Felipe. I dins seu, el Centro de Educación Infantil y Primaria (CEIP) Príncipe Felipe.

colegi pontevedra

Però des d'ara, ja no es diu més així. Passa a dir-se Colegio de Educación Infantil y Primaria (CEIP) Daría González García. Qui? Ho explica el diari Público: "Una profesora durante 44 años, nacionalista y afiliada al Partido Galeguista desde 1932 en la II República". Vaya, vayita. D'un monàrquic a una republicana. La direcció del centre va més enllà: "Príncipe Felipe era un nombre que estaba obsoleto y queríamos, con el tema de la igualdad y de la promoción de la mujer, ponerle el nombre de una pontevedresa".

felip i leticia escola gtres

GTRES

Potser de Zarzuela no marxen ni amb aiguarràs, però com a mínim, estan començant a desaparèixer de les plaques i de les escoles.