Bukingham Palace: 775 habitacions, centenars de servents i una xifra extraordinària. I és que el palau de Buckingham és el quart més car del món. La seva hipoteca costaria 6'3 milions d'euros al mes i el seu valor total ascendeix a 1.500 milions d'euros, només per darrere del Palau d'Hofburg (1.800 M€, Viena), La Ciutat Prohibida (1.970 M€, Pequín) i el majestuós Palau del Louvre (París), que s'emporta la palma amb un valor de 2.700 milions d'euros. Uns preus desorbitats per a uns palaus de somni en els quals, tanmateix, no tothom vol viure. De fet, ni a qui li toca no ho fa: és el cas de Carles III.

Buckingham Palace Wikipedia
Buckingham Palace Wikipedia
La Ciutat Prohibida, Pequín Viquipèdia
La Ciutat Prohibida, Pequín Viquipèdia

El monarca anglès es va mudar ja el 2003 a la seva residència actual, Clarence House, on viu amb la seva esposa Camilla Rosemary. Ambdós ho van fer a causa de la mort de l'àvia de Sa Majestat El Rei Carles III. Clarence House es troba a una distància molt humil de l'actual Buckingham i és per això que a Charles no li passa pel cap una nova mudança al palau on realment hauria de viure. I és que els equipaments de Buckingham no són necessaris per a l'actual capitost de la Casa Reial britànica. Igual que vol reduir la Casa Reial en nombre de membres -per exemple, vol rescabalar a Beatriu, la seva neboda, del càrrec de Consellera d'Estat- i en nombre d'animals -pretén convertir la quadra real de cavalls de la seva mare en un mer museu-, ara també vol reduir-la en nombre de privilegis. Buckingham, per tant, continuarà buit de presència reial: això sí, continuarà comptant amb centenars de membres de seguretat per protegir la mansió, on no hi dorm ningú. Coses de reis.

Purga a Windsor i a Balmoral

Carles III té pujadets els fums de rei. Des que és la màxima autoritat a UK i a la resta de territoris de la Commonwealth, SM pren decisions sempre polèmiques. Molt diferent de la seva predecessora, La Reina Elisabet II, Carles és tot el contrari del que necessita una monarquia. En tot just sis setmanes de mandat, i això que encara no ha estat oficialment coronat, ja ha mostrat com és: dèspota, autoritari i benestant. A més, com podem apreciar amb les seves decisions sobre les residències reials, també és curtterminista. Té poca memòria: hauria de viure a Buckingham perquè va amb el càrrec i no hauria de fer una purga als castells de Windsor i Balmoral, on va passar Elisabet les seves últimes hores abans de traspassar. Pel que se sap ara, el rei d'Anglaterra estaria planejant convertir aquests dos castells en museus. Veure per creure. Mentrestant, els majordoms el continuaran vestint: allà no vol fer cap purga.

Castell de Windsor Wikipedia
Castell de Windsor Wikipedia

Un intrús a Buckingham

Si un visita Londres, és un must fer un free tour. És molt típic, però també molt necessari per entendre la idiosincràsia de la ciutat i assabentar-se d'anècdotes reials. Tan reials com la que detallem a continuació. Frega el surrealisme: i és que a Buckigham es van arribar a colar en el seu moment alguns intrusos. En èpoques diferents, el palau on va residir Elisabet II durant la majoria del seu regnat, va ser okupat per ciutadans corrents que volien donar la nota. Un d'ells va ser Michael Fagan, que es va infiltrar a palau l'any 1982 esquivant tota la seguretat de l'edifici i arribant fins al llit mateix de la reina. Per sort, Fagan només volia parlar amb ella i mostrar-li les seves preocupacions. D'aquesta manera, Fagan, que es va arribar a asseure a escassos centímetres de la monarca mentre aquesta cridava a la seva cort de seguretat, va demostrar com de fàcil que era entremetre's en el quart edifici més car del món. Tanta seguretat per a res. Ara, a Carles, amb aquesta decisió, segur que no li passarà el que li va ocórrer a la seva mare.

Michael Fagan, l'intrús Viquipèdia
Michael Fagan, l'intrús Viquipèdia