El tic-tac de la coronació ja es comença a escoltar a l'Abadia de Westminster. El mateix lloc en el qual es va oficiar el funeral d'Elisabet II és on el seu fill Carles III rebrà la corona oficial del Regne d'Anglaterra. Falten només quatre dies per a la gran data, quan l'arquebisbe de Canterbury coronarà amb oli ungit Sa Majestat El Rei Carles. Una cerimònia de coronació que es podrà seguir en directe per TVE a partir de les onze del matí i, des de les deu, a EN Blau, que farà un seguiment exhaustiu de tots els detalls royals d'aquest esdeveniment únic, el qual no ocorre a UK des de fa pràcticament una dècada, concretament des de l'any 1953. Avui, no obstant això, se sap que aquesta coronació serà de Carles, però podria haver estat d'uns altres tres noms.
I és que, tal com expliquen a Vanitatis, His Majesty va tenir opció d'escollir entre quatre noms que li van proposar, els quatre que componen el seu propi. A més de Charles, el manaia de 'La Firma' podria haver-se dit Arthur, George o fins i tot Philip, com el rei de Bèlgica o el mateix Felip VI. Fortíssima aquesta anècdota, que deixa en entredit a Carles III, ja que el nom que va elegir (o més ben dit, que no es va canviar, perquè quan va néixer li van escollir els seus pares) està maleït a Anglaterra. Carles I i Carles II van ser uns conflictius reis als quals Carles III no vol assemblar-se en res.
Analitzant-los als dos, hem de parlar primer del primer de la dinastia, Carles I. Nascut a Londres l'any 1600, Carles I va tenir una història molt curta a la vida. Tot just va durar 48 anys, morint decapitat el gener de 1649 pel seu propi poble. El seu fill, Carles II, va prometre honrar el seu pare i construir-li un mausoleu reial, però aquest mai no va arribar a construir-se. A Carles II no el van executar brutalment com al seu papa, però sí que va tenir una vida atapeïda d'escàndols. D'aquesta no se'n va deslliurar: i no es va lliurar perquè no va voler... i és que es veu que Carles II va tenir fins a 16 fills il·legítims, tots ells de relacions extramatrimonials, dels quals va reconèixer-ne 14 d'ells. Més tard, amb 54 anys, va morir a causa d'una sagnia dins d'un òrgan o pèrdua de la circulació cap a un òrgan, també conegut com a apoplexia. Esperem que Carles III corri millor sort.
Carles III malgasta diners
És molt fort perquè encara no es coneix quina despesa total tindrà la coronació d'aquest dissabte vinent. Buckingham Palace continua sense revelar exactament quantes lliures li costarà la coronació a cadascun dels ciutadans d'Anglaterra, ja que aquesta la pagarà el Govern de les retribucions de cada ciutadà. L'altre dia, aquest assumpte ja va arribar al parlament britànic i un diputat va esclatar per la nul·la transparència de 'La Firma' i la pleitesia de l'executiu anglès. L'esmentat diputat va ser taxatiu, mostrant irat que estava indignat perquè Carles III no es pagarà la coronació de la seva butxaca. "Si és tan ric que se la pagui ell", va deixar anar. Raó no li falta: l'últim any, el monarca ha rebut 86'3 milions de lliures, la qual cosa vindrien a ser 97 milions d'euros. Ah sí, i té més de 2.000 milions d'euros al banc. Acollonant: malbaratament total.