El fill gran de la morta Isabel II, Carles III, és qui assumirà oficialment la monarquia britànica el proper 6 de maig, quan es coroni oficialment com a rei en una cerimònia celebrada des de l'Abadia de Westminster. Per descomptat que, un nou monarca implica certs canvis, que per molt subtils que siguin, s'aplicaran durant el seu mandat. Un dels més sorprenents per als qui segueixen la cronologia i història de la família reial de la Gran Bretanya és la incorporació de Tobyn Andreae, que va ser fins fa poc editor en cap del Daily Mail, com un dels membres del seu cercle de col·laboradors, tal com va informar 'Mujer Hoy' en el seu lloc web.
Però, per què aquest anunci és tan impactant? Ja que se sap que el mitjà on va treballar Andreae es coneix històricament com el més interessat per la vida dels integrants de la corona britànica, a més de ser molt crític amb els Windsor i la seva gestió. En aquest sentit, d'acord amb Robert Hardman, veterà periodista especialitzat en aquesta família que escriu per al Daily Mail i anteriorment ho va fer per al Telegraph, va assegurar que coneix a Andreae des de fa temps "perquè solia ser el meu cap. És un excel·lent periodista. El seu últim dia a la redacció va ser el mateix que va morir Isabel II. De sobte, va passar de ser el nou director de comunicació del príncep de Gal·les a ser director de comunicació del rei. Si tractes de gestionar als mitjans, té sentit contractar qui entén com funcionen".
Altres canvis de Carles III com a rei
D'acord amb els mitjans i amb la tradició que es maneja a la corona britànica, el rei tindrà poc marge per a canvis. Per això, els gestos seran el llenguatge amb què ell i el seu tall provaran de marcar el to del seu regnat. Així com explica 'Mujer Hoy', el primer s'ha repetit com un mantra des de la mort d'Isabel II. La idea d'una "monarquia aprimada", amb menys membres en actiu, és, per a la periodista Victoria Murphy, una manera d"estalviar diners i, amb sort, generar menys escàndols que alimentin als tabloides". Per la seva part, Hardman, assevera que no es tracta d'una decisió estratègica, sinó una realitat autoimposada pel membres de la reialesa. "La monarquia aprimada era inevitable: Harry va deixar la família, Andreu ha estat enviat a l'exili interior i la generació més jove no tindrà un paper actiu fins a d'aquí a 15 anys".
Tanmateix, malgrat enfrontar aquesta situació amb alguns integrants de la família, hi ha altres els qui es mantenen lleials a les tradicions, un exemple d'això són la princesa Ana, el príncep Eduard, que acaba de rebre el títol de duc d'Edimburg, i la seva dona, Sophie, els qui mantindran els seus compromisos. "La cort estarà centrada en la línia de successió, la seva columna vertebral. Això significa que els prínceps de Gal·les, Guillem i Kate, i George, el seu fill gran, jugaran un paper clau", explica en aquest sentit Robert Booth, periodista de The Guardian.