Al mig de temps turbulents per a la família reial britànica, l'atenció pública se centra a dos fronts: la incògnita sobre l'estat de salut de Kate Middleton i els recents rumors sobre la mort del rei Carles III. La notícia de la presumpta mort del monarca anglès va començar a circular a través de diversos mitjans russos, recolzada per informes que es consideraven fiables. La difusió del rumor es va accelerar a través de canals de Telegram, la qual cosa va provocar una notable preocupació. No obstant això, encara que les ambaixades britàniques a Moscou i Kíev es van veure obligades a desmentir la notícia sobre la mort del monarca, la preocupació pel seu benestar és legítima i ben fundada.
La incertesa s'apodera de Buckingham
Des que va anunciar el seu diagnòstic de càncer el passat 5 de febrer, el rei, de 75 anys, ha experimentat un ràpid deteriorament de la seva salut. Encara que inicialment va ser ingressat a The London Clinic per a una cirurgia prostàtica benigna, es va descobrir que també lluitava contra un càncer, el tipus del qual i gravetat no s'han revelat completament. Malgrat els esforços inicials per tranquil·litzar el públic, les especulacions sobre l'avenç de la malaltia han crescut, suggerint un desenllaç fatal.
La incertesa que envolta al tipus de càncer que enfronta el monarca, així com la seva gravetat i el tractament requerit, ha donat lloc a un allau d'especulacions i conjectures. Malgrat els primers informes emesos per la Casa Reial, que afirmaven que el càncer havia estat detectat oportunament, fonts internes del Palau suggereixen que aquesta declaració podria no ser del tot exacta. S'ha suggerit que la informació inicial es va compartir per tal d'evitar una reacció desmesurada al Regne Unit i preservar l'estabilitat monàrquica. No obstant això, la realitat és que la malaltia ha evolucionat més enllà del que es va anticipar inicialment, assolint un punt de no retorn. Aquest escenari és conegut no només pels membres de la Família Reial, incloent el príncep Harry, sinó també pel seu cercle íntim d'amics i pels representants polítics del Regne Unit. Malgrat els esforços per mantenir una aparença de fortalesa davant el diagnòstic, la realitat implacable de la situació no pot ser ignorada.
El protocol funerari s'activa
Davant del progrés de la malaltia del rei Carles III, es considera la possibilitat que el seu fill Guillem assumeixi el rol de príncep regent en cas que el monarca es torni incapaç per a assumptes d'Estat. Això asseguraria la continuïtat de la monarquia durant una crisi. A més, s'ha activat l"Operació Menai Bridge", un protocol per gestionar la transició i els procediments posteriors a la mort del monarca.
La urgència amb què s'ha posat en marxa el protocol funerari reflecteix la noció que el temps del monarca és cada vegada més escàs. Per a la Família Reial, fer front a la crua veritat de la malaltia terminal de Carles III és un desafiament que va més allà del merament emocional, incloent també aspectes logístics. Mentre el monarca es prepara per al seu inevitable comiat, l'enfocament principal rau a assegurar que els seus últims dies estiguin plens de comoditat i qualitat de vida, proporcionant-li així un final digne i ple de cures.