El protocol real mai no deixa de sorprendre. Per al rei Felip VI i la reina Letícia, els detalls són fonamentals, fins i tot quan es tracta de les seves preferències personals durant els viatges oficials. Amb motiu del lliurament dels Premis Princesa de Girona aquest cap de setmana, les excentricitats dels monarques tornen a ser en el centre d'atenció.

Felip VI sempre consumeix el mateix en els seus viatges institucionals

Segons revelacions de la periodista Pilar Eyre, els reis tenen certes manies que s'han de complir sense excepció. Una d'elles és la sol·licitud de Felip VI de tenir a la seva disposició suc de tomàquet en tots els actes institucionals. Aquesta elecció, segons Eyre, no és sol per gust, sinó perquè el rei considera que li proporciona una mica de substància que l'ajuda a mantenir-se durant esdeveniments llargs on no pot menjar.

Felipe i Letizia, sortida nocturna
Felip i Letícia, sortida nocturna

"El rei pren només suc de tomàquet, perquè com sap que no poden estar menjant, picar de les safates, almenys és una mica com d'aliment, que així li ajuda a aguantar", va revelar la cronista. És per això que casa reial envia ampolles de suc de tomàquet a tots els llocs on es desplaça el monarca, assegurant-se que mai no falti.

Letícia també té els seus productes estrella

Letícia, d'altra banda, té la seva pròpia obsessió amb una beguda catalana específica: el Vichy Català amb una rodanxa de llimona. Aquesta beguda és la seva preferida quan està fora de Madrid i especialment quan visita Catalunya. Pilar Eyre detalla com Letícia el consumeix en diferents moments del dia: durant els menjars, com a aperitiu o fins i tot com a copa en esdeveniments socials. Aquesta preferència mostra l'afecció de la reina a les tradicions locals i el seu gust pels productes de qualitat.

A més d'aquestes particularitats, els reis també tenen una sol·licitud peculiar que pot semblar extravagant per a alguns: necessiten disposar d'un lavabo exclusiu per a ells sols abans de qualsevol acte oficial. Segons Eyre, aquesta petició es compleix rigorosament, assignant-los un bany privat perquè l'utilitzin abans de l'arribada dels altres convidats. Aquesta pràctica, encara que assegura la comoditat i privacitat dels monarques, ha generat certa controvèrsia i crítiques a les xarxes socials per considerar-se un privilegi innecessari.