Casa Reial s'ha vist embolicada en moltes polèmiques i ha hagut de recórrer en diverses ocasions al CNI per esborrar proves, principalment per culpa de Joan Carles I. Ell mateix que utilitzava al Centre Nacional d'Intel·ligència per eliminar els seus errors i acabar amb les parelles de Felip VI. L'emèrit ha acabat amb el seu regnat per caure en les temptacions dels diners i la carn. "Joan Carles li obsessionen l'or, els diamants i els rellotges, és com Ceaucescu", així parlava Corinna Larsen d'ell després d'enemistar-se. L'empresària el comparava amb el dictador de Romania, Nicolás Ceaucescu.
Aquestes declaracions apareixen en les converses gravades de l'alemanya amb l'excomissari José Manuel Villarejo. Es desconeix el motiu d'aquesta comparació, però se sap de primera mà que Joan Carles I i el dictador tenien una bona relació.
El país dels Carpats va tenir un paper significatiu els anys previs a la Transició espanyola. En el temps del dictador Francisco Franco, Espanya i Romania mantenien una relació comercial. No obstant això, les relacions diplomàtiques no es van establir fins a 1977, incorporant el primer ambaixador espanyol a Romania, José Carlos González.
Franco va imposar Joan Carles I com a rei d'Espanya, així que era amb l'emèrit amb el qual Nicolás Ceaucescu havia d'establir una bona relació. La relació es remunta a 1971, quan l'emèrit era príncep. Ambdós bàndols es van conèixer en una celebració de 'Persèpolis', a l'Iran. Un acte que va ser organitzat pel Xa Mohammed Reza Pahlevi i la seva esposa Farah Diba.
Joan Carles va veure interessos en Nicolás per la seva bona relació amb líders com Santiago Carrillo. Va aprofitar la bona relació entre ambdós per demanar-li al dictador tranquil·litat al líder del Partit Comunista en el procés de recuperació de la democràcia a Espanya.
El CNI havia de destruir les cintes en les quals líders polítics i empresaris apareixien en actituds eròtiques
La preocupació va arribar el 1989 quan va caure la dictadura de Nicolás Ceaucescu. Tots eren coneixedors que al dictador li agradava gravar els seus visitants en actituds privades i íntimes. La majoria dels europeus que visitaven el seu país era per anar de caça. Es diu que la 'Securitate', el servei d'intel·ligència romanès, tindria cintes d'alt contingut eròtic de diversos líders polítics europeus i grans empresaris.
El CNI va enviar al coronel Juan Alberto Perote, llavors cap d'operacions del CESID a trobar aquestes cintes tan perilloses per a alguns líders polítics espanyols.
Perote va contractar dos homes agents i dues dones. Un d'ells viatjava amb l'excusa d'estudiar sociologia a Bucarest juntament amb la seva presumpta xicota. I els altres anaven com una parella en viatge privat. Mentre que Perote ho feia com a membre del Ministeri d'Afers Estrangers.
Aquesta operació es va dir 'Andóval', era el nom en clau per adreçar-se a un famós agent romanès que els va ajudar. Els va facilitar el nom d'espies i confidents a canvi de diners per comprar-se un Mercedes a Àustria.