Encara que la seva llista d'amants no és tan llarga com la del rei emèrit Joan Carles I, el cas és que Felip VI també va acumular uns quants noms abans de comprometre's amb la reina Letícia. Moltes d'aquestes dones, tanmateix, es van allunyar del llavors príncep arran de pressions per part de la casa reial. D'Eva Sannum, per exemple, es diu que va cobrar per trencar la relació amb Felip. Isabel Sartorius va ser una altra de les dones que va haver de suportar el pes de la pressió de la corona espanyola. En el seu cas, per un passat relacionat amb les drogues.
Isabel Sartorius va ser una aristòcrata espanyola amb qui va tenir una relació apassionada als anys noranta. Aquesta relació, que semblava molt prometedora, es va veure ràpidament afectada per la pressió mediàtica i la desaprovació de la família reial. Al principi, els mitjans de comunicació tractaven el romanç com una història d'amor, però, aviat, van començar a sorgir rumors més foscos que van començar a minar la relació.
Pressió de Casa Reial per allunyar Isabel Sartorius de Felip VI
Un dels aspectes més polèmics va ser el passat d'Isabel Sartorius. En la seva joventut, s'havia vist involucrada en assumptes relacionats amb les drogues, la qual cosa va resultar ser un punt de fricció amb la Casa Reial. Concretament, el 7 d'agost de 1992 el general Sabí Fernández Campo va negociar amb el diari sensacionalista Clar perquè censuressin un reportatge firmat per José Ayala que anava a publicar-se amb el títol de 'Drogas: la razón por la que Isabel Sartorius nunca será Reina de España'. En ell es parlava de la relació amb les drogues d'Isabel i del seu germà.
Temps després ella mateixa va reconèixer aquesta relació: "Amb 14 anys sortia de l'escola i la meva mare m'enviava a comprar droga", va reconèixer. "La meva mare ha estat l'eix de la meva vida, la va condicionar d'una manera determinant. Estàvem tan unides, l'estimava i em preocupava tant, que em vaig lligar a ella. Després, aquesta unió tan intensa ens va enredar per complet i va deixar en mi la llavor d'un trastorn que marcaria el meu futur. Amb el pas del temps vaig descobrir que el que se m'acudia tenia un nom: codependència, i que els hàbits que havia anat adquirint gairebé sense adonar-me'n formaven part d'un trastorn que patim milions de persones al món".
Aquests incidents van ser sobreseguts. Però en el seu moment, la reina Sofia i Joan Carles I van considerar que aquesta situació posava en perill la imatge de la monarquia, i no van dubtar a utilitzar la seva influència per pressionar Felip VI a prendre una decisió.
Els reis Joan Carles I i Sofia van aconseguir el seu objectiu
Felip VI, que encara no era rei, va viure un període de gran incertesa personal, enfrontant no només la pressió de la seva família sinó també les revelacions públiques sobre les addiccions del seu entorn proper. En aquest context, la Casa Reial va intervenir directament per garantir que no hi hagués més escàndols d'aquest tipus.
Isabel Sartorius, en veure que la relació amb Felip VI era destruïda per la interferència de la família reial i les revelacions dels mitjans de comunicació, va demanar a Felip que la recolzés en la seva lluita. Tanmateix, la influència dels pares del rei va prevaler, i la relació va acabar de manera abrupta. Isabel es va retirar a Londres per allunyar-se de la vida pública, i la seva història amb Felip VI va quedar marcada per les circumstàncies externes i la intervenció de la família reial.