Enmig de l'atenció mediàtica centrada en l'últim viatge de la família Grimaldi, la peculiaritat de la relació entre el príncep Albert i la princesa Charlene ha tornat a ser tema d'especulació. Mentre els ciutadans de Mònaco observaven l'inusual missatge de final d'any del príncep i la princesa en televisió, la família reial s'aventurava en un luxós creuer pel Pol Sud, deixant un rastre de preguntes sobre l'autenticitat de la seva unió.
Des que el príncep Albert revelés els seus plans de viatge a l'Antàrtida en una entrevista amb el 'Monaco Matin', es va generar expectació entorn d'aquesta excursió organitzada pel Museu Oceanogràfic i Robert Calcagno. "Serà una aventura meravellosa per a tots nosaltres, però per a ells en particular", esmentava el príncep referint-se als seus fills bessons, Jacques i Gabriella, subratllant que aquest tipus d'experiències formen part de l'educació que desitgen brindar-los.
Les imatges de la família reial arribant a la localitat argentina d'Ushuaia, llestos per abordar el luxós vaixell trencaglaç Le Commandant Charcot, es van viralitzar ràpidament malgrat els esforços de l'equip de seguretat per evitar els enregistraments. Finalment, els Grimaldi van emprendre un creuer de deu dies per l'Antàrtida, tornant a l'arxipèlag de Terra del Foc diumenge passat.
Experiència polar d'alta gamma
El trencaglaç Le Commandant Charcot, estrenat el 2021, es va convertir en el vehicle perfecte per a l'expedició, fusionant luxe i funcionalitat. Dissenyat per desafiar les condicions extremes de l'Àrtic i l'Antàrtic, el vaixell va permetre a la família reial submergir-se en una experiència única i segura en un dels llocs més remots del planeta. Els preus per a aquest tipus de creuers, segons la companyia Ponant que opera aquestes expedicions, parteixen d'al voltant d'11,000 euros per persona, podent augmentar segons les comoditats elegides.
Matrimoni de portes enfora: habitacions separades i acords secrets
Tanmateix, el que ha suscitat més interès no és l'opulència del viatge, sinó també la revelació que la relació entre Charlene i Albert és més complexa del que mostra la façana real. Testimonis informen que la parella real va optar per dormir en habitacions separades i només es reunien per a esdeveniments públics. Darrere de les càmeres, cadascú gaudia del seu espai personal sense interactuar entre si, generant especulacions sobre l'autenticitat del seu matrimoni.
Aquests rumors suggereixen que l'enllaç entre Albert i Charlene es basa en un acord econòmic, on ella rebria 12 milions d'euros anuals per exercir el paper d'esposa i no perdre la custòdia dels seus fills. El pacte estableix que, en esdeveniments oficials i viatges d'Estat, s'han de mostrar com una família unida, mentre que en privat tenen llibertat per portar vides separades i independents.
Malgrat els rumors entorn de la vida personal de la parella, l'expedició del príncep Albert a l'Antàrtida se suma a la llarga tradició de la família Grimaldi en l'àmbit de la investigació científica i la preservació ambiental. Aquest esperit aventurer i explorador, heretat del príncep Albert I de Mònaco, continua sent una característica distintiva de la família reial, fins i tot enmig de les especulacions sobre l'autenticitat de la seva vida familiar.