La vida de la reialesa pot semblar un conte de fades per a molts, però per a alguns membres de la Família Reial monegasca, com Charlene de Mònaco, la realitat és bastant diferent. Lluny de la brillantor de Montecarlo, Charlene troba refugi en un lloc secret on es pot escapar de les pressions i les expectatives. Des de l'exterior, el matrimoni de Charlene amb el príncep Albert sembla idíl·lic. Tanmateix, rere bambolines, la veritat és molt més complexa. Coneguda com "La princesa trista", Charlene mai no ha aconseguit adaptar-se a la vida al Principat, i la seva relació amb els Grimaldi, inclòs el seu espòs, és distant en el millor dels casos. De fet, es diu que el seu matrimoni és més una façana que una unió per amor, amb Charlene exercint principalment un paper institucional.
Un refugi secret al cor de França
Ara bé, quan la intensitat de la vida oficial es torna aclaparadora, Charlene es retira al seu refugi secret: el Château de Marchais. Aquest castell privat, situat a la pintoresca regió nord-oest de França, és molt més que una simple residència estival per als Grimaldi. És un refugi lluny de les mirades curioses i les obligacions reals. Aquí, l'esposa del príncep Albert troba una escapada necessària de la frenètica activitat oficial i la intensa vida del Principat de Mònaco, on els compromisos, actes benèfics, inauguracions, festes i altres esdeveniments omplen el calendari diari de la Família Grimaldi. El castell, envoltat de naturalesa exuberant i ubicat en un tranquil poble de tot just 400 habitants, a prop de la frontera de Bèlgica, ofereix a Charlene la escapada perfecta de la frenètica activitat oficial de Mònaco. Aquí, pot respirar aire fresc, gaudir de la tranquil·litat i trobar pau lluny de la bullícia de la vida al Principat.
Un castell carregat d'història i anècdotes curioses
El Château de Marchais no només és un lloc de descans per a Charlene, sinó també un símbol del llegat dels Grimaldi. Aquest castell, construït al segle XVI, va ser adquirit el 1553 per Carles, cardenal de Lorena, membre de la Casa de Guisa. De 1836 a 1854, va pertànyer al senador Achille Joseph Delamare i des de 1854 està en possessió de la família principesca de Mònaco. El príncep Albert I de Mònaco va contreure matrimoni amb Lady Mary Victoria Hamilton al castell el 1869, i el príncep Carles III de Mònaco va morir allà el 1889. El 1927, Léon-Honoré Labande, arxiver del Palau del Príncep de Mònaco, va escriure "Le château et la baronnie de Marchais".
Durant la Batalla de França, el príncep Lluís II de Mònaco va ocupar el castell fins que l'avançada de les tropes alemanyes el va obligar a abandonar-lo el 17 de maig de 1940. Com a anècdota, a mitjans de la dècada de 1980, el príncep Rainier III de Mònaco va adquirir un ramat de camells, un búfal africà i dos guanacs d'un zoològic en fallida i els va instal·lar al castell. Amb una extensió sis vegades major que la del mateix Principat de Mònaco, aquest castell ha estat testimoni d'esdeveniments significatius en la història de la família, des de casaments fins a moments de privacitat familiar. Però per a Charlene de Mònaco, aquest castell representa molt més que una propietat; és el seu refugi secret, la seva llar lluny de la casa on pot ser simplement ella mateixa.