Bárbara Rey va cobrar milions de pessetes de part de Joan Carles I per garantir el seu silenci. L'artista va ser amant de l'emèrit durant diversos anys. Van mantenir una relació extramatrimonial a l'esquena de la reina Sofia. L'emèrita va descobrir aquesta infidelitat pel seu fill Felip VI, que li va garantir que va veure la vedet en diverses ocasions per palau. El pare de les infantes Elena i Cristina va paralitzar la publicació de les fotografies de la seva relació amb la mare de Sofía Cristo, però fa un parell de mesos van veure la llum.
No és l'única persona que Casa Reial ha de silenciar, Iñaki Urdangarin també rep pagaments milionaris per part de Juan Carlos i la infanta Cristina, fins i tot Felipe i Letizia en tindrien un altre darrere.
Quan Felipe es va enamorar de Letizia, la notícia no va ser ben rebuda pel llavors rei Joan Carles. En assabentar-se de la relació, el monarca va mobilitzar els seus més propers col·laboradors per investigar a fons la vida d'aquesta dona que havia captat l'interès del seu fill. A Juan Carlos no li agradava la idea que Letizia fos una altra plebea, i menys encara que estigués divorciada d'un antic professor d'institut o que exercís com a periodista. L'única característica que semblava atenuar el seu desgrat era que Letizia, almenys, era espanyola i originària d'Astúries. Tanmateix, la seva vida presentava certs aspectes controvertits que, de fer-se públics, podrien fer malbé la imatge de la Corona. Felip VI, decidit a protegir la seva futura esposa, va prendre mesures per encobrir alguns d'aquests episodis, els quals Letizia li va confessar en un gest d'honestedat, incloent presumptes avortaments que havia tingut en el passat.
El periodista Jaime Peñafiel, conegut com un dels crítics més acèrrims de la Casa Reial actual, ha estat un defensor fervent del regnat de Joan Carles I i un detractor constant de Letizia. A les seves publicacions, Peñafiel sol presentar la reina com l'antagonista principal dels conflictes en la monarquia. El seu últim llibre, titulat Letizia i jo i publicat el 21 de novembre, és una nova envestida contra la consort de Felip VI. Segons el cronista, aquesta obra busca oferir "una obligada aportació perquè es conegui la veritat sobre la vida d'una dona l'existència de la qual és diferent a la dels altres espanyols, únicament per la seva condició de consort del rei."
Casa Reial silencia Jaime del Burgo
Entre els personatges destacats al llibre figura Jaime del Burgo, exmarit de Telma Ortiz, la germana de Letizia. Del Burg va intentar en el seu moment festejar també a Telma, encara que sense èxit. Va ser testimoni del casament dels reis i en els últims mesos ha mantingut comunicació amb Jaime Peñafiel, compartint informació rellevant sobre la vida privada de la reina i del seu entorn.
Del Burg assegura haver intentat frenar l'abdicació de Joan Carles I, la qual, segons ell, va ser impulsada per Letizia. "Dies abans de la cerimònia d'abdicació, vaig tractar d'evitar-la mitjançant una conversa amb el cap de la Casa Reial. Tanmateix, la informació que vaig transmetre no va arribar al destinatari; al contrari, va ser utilitzada per facilitar la seva renúncia", explica. Afegeix que aquest episodi podria fins i tot ser objecte d'una anàlisi jurídica sobre el consentiment en aquesta històrica abdicació. Per a ell, el tracte cap a l'ancià rei va ser inhumà, comparant-ho amb un desterrament en els seus últims anys de vida.
A més, Del Burg relata que la seva casa a Genthod, a prop de Ginebra, va ser desvalisada pel CNI, que buscava documents sensibles. Aquests documents, segons afirma, continuen protegits en una caixa forta sota estrictes instruccions de ser revelats només en cas de la seva mort accidental o prematura. Aquest incident, afegeix, el va deixar profundament afectat, però va reafirmar la seva determinació de defensar la seva memòria davant les adversitats.