L'escàndol que envolta Bárbara Rey i la seva relació amb Joan Carles I continua revelant detalls sorprenents, i un dels aspectes més foscos és la presumpta implicació dels serveis secrets espanyols, el CNI (anteriorment CESID), en una operació per recuperar material comprometedor. Un element clau en aquesta trama és la participació d'una figura inesperada: l'aristòcrata Cristina Ordovás, comtessa Ruiz de Castilla, que hauria jugat un paper fonamental com a còmplice en l'engany a la famosa vedet, tal com assenyalen en ElCierreDigital.
El vincle entre Bárbara Rey i la comtessa es remunta als anys 90, en ple auge de la relació secreta entre l'actriu i el llavors rei d'Espanya, Joan Carles I. Malgrat les advertències de personatges importants com a Sabino Fernández Campo, cap de la Casa del Rei, i els propis serveis secrets, Bárbara Rey va reprendre la seva relació amb el monarca. Va ser en aquest context quan la comtessa Ruiz de Castilla, que formava part del cercle d'amistats del rei, va reaparèixer en la vida de l'actriu.
Bárbara Rey va ser enganyada per la comtessa Ruiz de Castilla perquè el CNI tingués via lliure a casa seva
A partir de 1996, la comtessa i Bárbara Rey van restablir la seva amistat, amb l'aristòcrata guanyant-se la confiança de la vedet. Tanmateix, el que Bárbara Rey no sabia era que Cristina Ordovás mantenia contactes freqüents amb el CNI, i fins i tot visitava amb regularitat la seu del CESID en el número 3 de la Castellana. Aquesta relació amb els serveis secrets va ser clau en els fets que van succeir poc després.
El 1997, Bárbara Rey va denunciar públicament que havia patit un robatori a la seva casa de Boadilla del Monte. Segons el seu testimoni, li havien sostret material sensible que incloïa cintes de casset, vídeos i diapositives que contenien enregistraments comprometedors de les seves trobades privades amb el rei emèrit. A més, Bárbara va assegurar que estava rebent amenaces de mort i que estava sent perseguida pels serveis secrets.
El paper de la comtessa Ruiz de Castilla en aquest episodi va ser crucial. La nit en què es va produir el robatori, ambdues dones van assistir als Premis Bombín al Casino de Torrelodones, un esdeveniment al qual, segons sembla, la comtessa hauria portat Bárbara Rey per tal de mantenir-la distreta mentre els agents del CNI registraven la seva casa a la recerca del material comprometedor. El que Bárbara Rey ignorava en aquell moment era que la seva amiga, la comtessa, havia orquestrat tota l'operació.
Ruiz de Castella va mantenir la mentida en aconsellar Bárbara Rey després del robatori
Després del robatori, la comtessa Ruiz de Castilla va continuar amb el seu doble joc. Va recomanar a Bárbara Rey posar-se en contacte amb un agent de la policia, Miguel Ángel Díez, que ja tenia experiència en casos de gran repercussió, com la investigació de la carta-bomba que va ferir greument Juan Goyeneche Moreno, l'espòs de la comtessa. A més, l'aristòcrata va presentar a Bárbara diversos advocats perquè l'assessoressin sobre com procedir legalment davant de la gravetat del cas i la por que sentia per la seva vida.
Aquest episodi mostra com la comtessa Ruiz de Castilla va ser utilitzada pels serveis secrets per infiltrar-se en la vida de Bárbara Rey, guanyant-se la seva confiança i facilitant l'accés al material que el CNI necessitava recuperar. La trama, amb tocs de traïció i manipulació, ha deixat al descobert la complexa xarxa d'interessos i complicitats que van embolicar la vedet en la seva relació amb el rei emèrit, i com els serveis secrets van estar disposats a tot per protegir el monarca.