El futur de la monarquia espanyola cada vegada està més en entredit. Qui sap què passarà amb els Borbons després dels escàndols de l'avi, de la mala imatge (i retrògrada) que donen sovint, i de la inutilitat (i barra) que suposa que els ciutadans ens gratem la butxaca perquè part del nostre sou vagi a parar a una família sense ofici ni benefici. Bé, benefici sí, tot el del món, a costa dels contribuents. Qui sap si d'aquí a uns anys encara continuarà regnant a Espanya el rei Felip, si ja no hi haurà rei o si la reina serà la seva filla Elionor. Si ja és prou arriscat aventurar si la princesa serà reina algun dia, imaginin què suposa anar encara una mica més lluny i saber si els descendents d'aquesta també regnaran a les espanyes. Però per si els més monàrquics ja saliven amb aquesta possibilitat, ja hi ha qui ha posat nom al futur fill o filla que pugui tenir Elionor, que, qui sap si en el futur, serà rei o reina d'Espanya.
Ja se sap que els monarques espanyols tenen costums molt antics en això de batejar els seus fills i filles. Difícilment se surten del guió establert i és complicat que veiem algun Borbó amb un nom poc castizo. Ja és tota una anomalia que la reina tingui el seu nom amb la particularitat de la 'z', Letizia. Igual que va ser poc habitual que el rei emèrit Joan Carles tingués un nom compost, cosa estranya en els reis espanyols. Difícilment a la Casa Reial espanyola tiren d'imaginació en els noms i en canvi, sempre tenen la història a mà per posar noms que ja s'han posat molt en els seus avantpassats. Recentment, acaba de sortir publicat un llibre curiós sobre la monarquia espanyola: '"Eso no estaba en mi libro de historia de la casa real española", obra de l'escriptora i professora Ana Fernández Pardo, on l'autora recorre 500 anys d'històries no massa conegudes algunes, d'altres més recurrents, sobre la casa reial espanyola:
Parla d'avantpassats reials que també eren influencers, de moda, de curiositats amb joies que van acabar a la boca de gossos caniche, de retrats, d'embolics amorosos, de casualitats que han esdevingut fets habituals o costums monàrquics i un llarg etcètera durant gairebé 500 pagines. Un llibre farcit d'anècdotes relacionades amb la casa reial espanyola on fins i tot, l'autora posa damunt la taula una sèrie de noms de cara als futurs fills que tingui la princesa Elionor, per tant, els hipotètics nets o netes de Felip i Letícia. De fet, Fernández Pardo té clar que el nom de la princesa es deu a "Leonor de Austria, hermana de nuestro rey emperador y reina consorte primero de Portugal y luego de Francia". Però, i els seus fills o filles, quan els tingui? Encara és d'hora perquè això passi, però l'autora ja té clar alguns noms. Si és nen, l'escollit seu seria Carlos. Per què?: "Yo, si fuera la princesa de Asturias y diera a luz un bebé lo llamaría Carlos. Para complicar". Per què? Perquè "el heredero sería Carlos V de España, el auténtico. Y tampoco Carlos María Isidro, primer carlista". Tampoc li fa fàstics al nom d'Alfonso: "y romper con 'la mala suerte' del doce y el trece, aunque se trata de un nombre real demasiado común no apto para supersticiosos". Seria, aleshores, Alfonso XIV. I Juan?: "Complicado. Estaría en conflicto emocional porque hay quien llama Juan III a su bisacuelo, que nunca perdió la esperanza, 'el pobre', incluso después de que Franco nombrara a Juan Carlos príncipe de España".
I si Elionor, quan sigui mare, té filles? També hi ha un parell de noms que segons l'autora, li escaurien a la perfecció: "Isabel es un nombre idóneo para una futura reina. Isabel III suena bien. Juana también es nombre de reina titular, que no se nos olvide". Els únics noms? Encara n'hi ha d'altres aprofitables, segons ella: "Hay nombres de gobernadoras, gestoras, familiares célebres y mujeres reseñables de sangre azul española que bien merecen un homenaje. Así, en un rápido braimstroming se me ocurren Catalina, María, Margarita, Maria Teresa o Ana". Així que ja ho saben. Especialment Elionor, que té la primera proposta de noms per d'aquí a uns anys. Veurem si li fa cas o si en cas de tenir fills o filles, es mostra més moderna que els seus antecessors i sorprèn amb un nom poc habitual.