Se suposa que és ara l'època en què ha de rebre més suports, però no. Nou revés tremend per a Sa Majestat El Rei Carles III d'Anglaterra. Falten només 32 dies perquè es coroni oficialment com a rei juntament amb la seva esposa La Reina Camil·la, però ni en aquestes no rep l'afecte del poble. Del seu poble més proper potser sí, però Carles és rei de molts, no només dels anglesos. I és que la Royal Family per alguna cosa és la família reial més prestigiosa i reconeguda del món mundial. Carles i Camil·la són reis, a més d'Anglaterra, de Nova Zelanda, de l'Índia, del Canadà, de Belize, de Saint Vincent i les Grenadines, de Granada, de Jamaica... i d'Austràlia, entre molts altres països més. Precisament, viatgem ara a Austràlia per a saber-ne més de Carles III.
I és que allà ja han pres una decisió dràstica amb el rei britànic. Molt molt dràstica: Carles III no és benvingut a Austràlia, on hi ha una gran quantitat d'antimonàrquics. Abans mantenien fidelitat a La Reina Elisabet II per la seva avançada edat i per la seva exemplaritat, però amb The King Charles han dit prou. Són un país republicà i d'això s'ha encarregat de parlar l'alt comissariat australià a Londres. Stephen Smith ha declarat que la ruptura dels llaços que uneixen a Austràlia amb el Regne Unit és "inevitable" i que aquesta separació forçosa es produirà en algun moment de la història. I sembla que va per feina...
Pot semblar simbòlic, però l'últim gest del Banc d'Austràlia és molt significatiu. Igual que al Canadà s'incloïa a Elisabet II en tots i cadascun dels seus bitllets, a Austràlia ocorria el mateix fins fa escasses setmanes. Era llavors quan es coneixia que els nous bitllets de cinc dòlars que s'estan imprimint van sense la imatge del monarca estampada al paper. Carles III ja no apareix en aquests bitllets, un clar gest antimonàrquic al qual dona suport més del 45% de la població. I és que el 2021, amb la sobirana Elisabet encara ben viva, 45 de cada 100 australians preferien veure la imatge d'un famós als bitllets en comptes de veure la cara de la seva reina. Ara, amb el rei amb una fama molt inferior a The Queen Elizabeth, aquest percentatge haurà augmentat segurament de manera significativa.
El nou disseny
Els bitllets de cinc dòlars, en comptes d'incloure la cara del Cap d'Estat, dibuixaran, segons Electomanía, a "elements autòctons australians i destacarà els valors locals i la cultura del país". Un acte que, per a res, els governants australians no veuen com una falta de respecte al monarca, però que 'La Firma' podria prendre-se'l malament. I és que aquest és, clarament, el principi del final de la monarquia australiana.
Joe Biden rebutja Carles III
Qui també ha donat un cop de porta a Carles d'Anglaterra en les últimes hores és ni més ni menys que l'amo de la Casa Blanca. Joe Biden, president dels Estats Units d'Amèrica, ja ha dit que no assistirà a la coronació de Carles el proper 6 de maig a l'Abadia de Westminster. El capitost nord-americà té altres compromisos i farà un Mourinho: igual que José enviava a Karanka a les coses que no li interessaven, ell enviarà altres representants de l'Estat a aquesta cerimònia de coronació, que, per cert, no es duu a terme des de fa pràcticament 70 anys.