Va haver-hi un temps en que de la família reial no es deia res més que si havien anat a tal o qual casament o si havien fet una recepció amb fulanito o menganito a la Zarzuela. Però allò ja és història. Després, van començar a sortir notícies que començaven a qüestionar l'exemplaritat dels membres monàrquics i els ciutadans van començar a sorprendre's amb les informacions. Però això també és història. Perquè d'un temps ençà, el que ha fet o ha deixat de fer la família dels Borbons ja no agafa per sorpresa ningú, per molt escandalós que sigui. Això sí, que no sorprengui ningú no vol dir que no continuï indignant.
És el que està passant amb l'affaire Corinna i totes les seves derivades. El penúltim capítol amb el que ens havíem quedat és que es van filtrar unes converses de l'examant del rei amb el comissari Villarejo on es deixava entreveure una suposada trama de blanqueig de diners en comptes a paradisos fiscals per part del rei emèrit. Però les novetats que ara ha aportat eldiario.es estan a punt de fer vessar el got de la paciència dels ciutadans de tant ple com està. Explica el mitjà que un ambaixador espanyol va acompanyar Corinna a una reunió a Riad, a l'Aràbia Saudita, l'any 2007. En aquesta trobada, l’amiga del rei emèrit es va presentar al príncep Al-Waleed bin Talal com a “representant” del cap d’Estat espanyol. La reunió entre Al-Waleed i Corinna fa anys que és coneguda, ara bé, no s’havia fet públic que un ambaixador espanyol també hi hagués intervingut.
Sembla ser que Corinna anava a veure el príncep Al-Waleed per negociar en nom del rei Joan Carles I amb la col·laboració de l’ambaixador Manuel Alabart, cosa poc habitual, ja que els ambaixadors només acostumen a acompanyar càrrecs oficials de l’Estat. Una de les qüestions que s'haurien abordat seria la situació del Fons d'Inversió Hispano-Saudita d'Infraestructures i Energia. Un fons on hi participaven 14 empreses espanyoles que van perdre la seva inversió, 21 milions d'euros, després que la part àrab (que havia d'aportar el 80% dels diners) no complís les seves obligacions.
¿Què feia l'ambaixador espanyol a l'Aràbia Saudita acompanyant Corinna en una visita oficial? ¿Quan van nomenar l'examant del rei la seva representant davant el govern saudita? ¿Què sabia el llavors govern de Zapatero dels negocis de Corinna i per què els hi donava empara oficial? La xarxa ha dit prou. Sobretot, perquè la notícia se sap just després que PSOE, PP i Ciutadans hagin rebutjat la proposta de Podemos de crear una comissió d'investigació sobre las presumptes irregularitats del rei emèrit:
De moment, ni l'ambaixador ni la Casa Reial s'han pronunciat.