El festival ha començat. El podcast 'Corinna i el rei' ha començat les seves emissions i va directe a la jugular de Joan Carles I. Una enciclopèdia del comportament del Borbó més íntim, explicada de viva veu per la seva amant predilecta, primer, i detestada, en l'actualitat. Ja coneixíem unes quantes perletes sobre el seu comportament d'enamorat obsessiu, d'amenaces, de "vida amorosa quíntuple"... I ara, amb els dos primers capítols del treball i entrevistes dels periodistes Tom Wright i Bradley Hope, es confirmen les acusacions de rebre milions d'euros per sota de la taula: "Traía bolsas llenas de dinero en efectivo. Me quedaba sin palabras y le decía: dios mío, qué es eso. Y él me decía: Ah, esto es de mi amigo tal. Parecía una situación normal”. Però hi ha molta teca en les declaracions. I la part més sucosa és en els petits detalls.
Parlant de sucs, per exemple, els del raïm. Però amb alcohol i en ampolles que valen milers i milers d'euros, a l'abast de rics molt rics. Joan Carles n'és un d'ells, només que en el seu cas ni tan sols les pagava. Segons Larsen les rebia de franc per part d'amics que feien mans i mànigues per fer realitat els seus somnis, necessitats o capricis. "Era "'La corte de los milagros’. Llamaba a alguien que tenía una gran variedad de vinos de Burdeos y le decía: ¿podrías enviarme alguno? Lo siguiente que veías es que llegaban veinte cajas de aquel vino impagable. Su deseo era una orden para los demás y la gente se dejaba la piel para complacerlo”.
El podcast havia generat una enorme expectació, i les escoltes es compten per milers i milers. Els periodistes especialitzats són segurament els que més atenció n'han parat, per exemple una que coneixem bé i que ha participat en aquest format: Pilar Eyre. La catalana, que també està d'estrena en el seu nou canal de Youtube 'Al aire con Pilar Eyre', ha recordat d'altres particularitats del Borbó en aquest sentit, el de la cobdícia. Els maletins que rebia del president de Kazakhstan en persona al mateix aeroport, carregats amb 5 milions d'euros. O la seva obsessió pels rellotges caríssims, especialment els dels seus amics. Quan algú d'ells portava un que li agradés, deixava caure com de content es posaria si acabés al seu canell. Els col·legues van acabar "poniéndose de acuerdo para llevar todos un Swatch de 5.000 pesetas" i acabar amb l'espoli. Tampoc deixaven res de valor als domicilis on el convidaven a sopar, "las señoras lo quitaban todo cuando entraba en casas ajenas". Paga la pena sentir la cronista reial.
A Eyre li ha cridat l'atenció una altra anècdota de la intimitat de l'emèrit en paraules de Corinna. Una que descriu el personatge, els seus gustos culinaris i la seva habilitat per fer les coses més bàsiques en una casa. Té un nivell paupèrrim, és clar. Larsen desmunta mites: el que més li agrada al Borbó no és el marisc, ni els kebabs, ni la fabada, no. Tampoc les barbacoes amb el fill de l'alemanya. És la cuina italiana. La Corinna es va apuntar a fer un curs d'aquesta especialitat per satisfer-lo. El seu plat favorit, el risotto. Passaven temps a la cuina, una novetat per a Joan Carles, que s'estrenava en aquest camp. A la de palau no hi entrava mai. I millor que no fos així, perquè era un desastre i un perill. "Era la primera vez que entraba en la cocina" i volia fer coses, emocionat amb la novetat. La Corinna li va dir que fes unes torrades, pensant que era impossible que la fes de grossa. Doncs bingo: les va cremar. Imagina't que la cosa se'n va de mare i acaben els bombers a la finca La Angorilla per apagar l'incendi...
Ens esperen moltes tardes de crispetes i historietes de tota mena. El xou de Joan Carles ve fort. La caça ha començat.