No és que Carles III sigui pijo, repijo o ultrapijo. És que és més pijo que Tamara Falcó. I això és greu. La corona britànica li pertanyia a la seva mare Elisabet II d'Anglaterra, però ara se l'haurà de posar ell el proper mes de maig, data de la seva coronació oficial. Us explicàvem l'altre dia que, tanmateix, The King Charles té un problema: la corona no li entra al seu cap. No és un rei mag i no se la pot ajustar a la seva mesura, així que ha demanat implícitament que la reformin perquè entri al seu cap. Del que us parlarem avui és del preu i de les característiques pijes i luxoses d'aquest artefacte. Impactant.

Carles III
Carles III

I és que es veu que la corona de Carles III que no li entra al seu voluminós cap té un valor de 4.200.000€. Per als de les pessetes: 698 milions de les antigues monedes. Grotesc. Però el més fort no és això, sinó que aquesta corona està composta per or massís de ¡22 quirats! i està adornada amb fins a ¡400! pedres precioses i semiprecioses, destacant entre elles les turmalines, els topazis blancs, les espinel·les, els safirs i les aiguamarines de talla rosa. Datada el 1661, aquesta és la Corona de San Eduard i no és tan vella. L'original data del segle XI per ordre de Carles II. Segurament per això té aquest increïble valor.

Carles II d'Anglaterra
Carles II d'Anglaterra

Menys pompa que Elisabet II

L'acte de coronació de Carles d'Anglaterra tindrà molta menys pompa que el de sa mare. A l'acte de Queen Elizabeth van acudir 8.000 convidats i al de Charles només hi assistiran dos mil. Aquests són els càlculs de 'La Firma' per a l'acte que es durà a terme a l'Abadia de Westminster. Un símbol, segurament, de la minvant popularitat de Carles III. La seva mare li passava la mà per la cara.

Isabel II i Carles III
Elisabet II i Carles III

Una corona diferent

Aquesta corona de San Eduard no és la que normalment porta Carles III. En cas de caure a terra, el drama s'instal·laria de manera perpètua a la Casa Reial britànica. És per això que Sa Majestat utilitza una altra corona, la Corona Imperial de l'Estat, en els dies normals. La de San Eduard és només per al dia de la coronació: de fet, el seu últim ús va ser fa gairebé 70 anys, concretament el 2 de juny de 1953, quan se la va enfundar la reina Elisabet.

Koh-i-noor: la pedra preciosa prohibida per als homes

Carles III podrà utilitzar centenars de pedres precioses a la seva corona, però no la Koh-i-noor. I és que aquesta només la podria portar avui dia a la seva corona la reina consort, Camil·la Parker-Bowles. Extreta de l'Índia, Anglaterra es va apropiar d'aquesta joia de la corona (mai millor dit) . Implantada per la reina Victòria, la Koh-i-noor té molta història: només la poden utilitzar les dones. Diu la llegenda que qui la porti dominarà el món, però també coneixerà totes les seves desgràcies ja que només Déu o una dona el poden utilitzar. Koh-i-noor: la pedra prohibida de Carles III d'Anglaterra.

La corona d'Isabel II i el Koh i noor
La corona d'IElisabet II i el Koh i noor