Ana d'Anglaterra, la princesa Anna, és la segona filla de la gran Elisabet II. El seu estatus ha canviat i ara és germana del rei Carles III. Després de la reina Camil·la és la segona dona al protocol reial. Als 72 anys gaudeix d'una trajectòria sense grans estridències. Va ser protagonista inesperada en el funeral de la seva mare per acompanyar sense descans el taüt durant hores de processó. La princesa, única filla de la reina, va fer una reverència al fèretre de la reina a Edimburg, "Ha estat un honor i un privilegi acompanyar-la en els seus últims viatges. Ser testimoni de l'amor i el respecte mostrat per tants en aquests viatges ha estat alhora alliçonador i edificant". Cada gest i paraula estudiat, precís, ben utilitzat. A Espanya les germanes del rei Felip no es cansen de fer el ridícul. Elena fent-se dir "Doña Elena" a crits com si parlés amb el servei i Cristina exiliada a Suïssa.
Cada gest evidencia que els royals espanyols són caspa en comparació amb els anglesos, però és que les últimes fotos de la princesa Ana publicades pels tabloides britànics deixen en evidència que les infantes són classistes, maleducades i pretensioses. Fan que els guardaespatlles que paguem tots els contribuents els facin els recadus, des de marxar a buscar un paquet a treure el gos a pixar. I mai de la vida han carregat les maletes en un viatge. Sempre escortades, sempre tractant els guardaespatlles públics com a majordoms. En canvi així viatja Ana d'Anglaterra, carregant les seves dues maletes pesades i un bolso de mà:
Ana d'Anglaterra carrega el seu equipatge quan arriba a l'aeroport JFK de Nova York en vol comercial. No jet privat, ni vol de l'Exèrcit ni majordoms, un viatge en British Arways comercial, en primera se suposa. Anna, septuagenària, digna. Està considerada com un dels membres de la reialesa més treballadors. Segons una ressenya del Palau de Buckingham, Ana té una de les agendes de treball més estretes de tots els membres de la família reial. La princesa col·labora amb més de 300 organitzacions benèfiques i regiments militars i dedica gran part del seu temps a compromisos i visites oficials, tant al país com a l'estranger. Des de 1970 s'exerceix com a directora de Save The Children de Gran Bretanya. A Espanya Elena i Cristina no fan actes oficials i només viuen la dolce far niente a costa del seu pare i dels seus contactes. I costen molts diners a l'erari públic.
La Família Reial són cinc persones, Felip, Letícia, Elionor, Sofia i l'emèrita. Però després hi ha la resta de Borbons, que viuen del cuento. i no carreguen maletes ni en un incendi.