Els draps bruts de la Casa Reial continuen sacsejant els fonaments de la monarquia, i aquesta vegada, els focus apunten cap a la princesa Elionor. Enmig d'una trama que sembla treta d'una novel·la d'intriga política, diversos actors han pres partit per exposar secrets i desenterrar episodis comprometedors que posen en dubte la imatge de la Família Reial.
Tot va començar amb la publicació de 'Letizia y yo' per part de Jaime Peñafiel, un llibre que va donar llum sobre presumptes infidelitats i qüestionaments sobre l'exemplaritat dels reis d'Espanya. Tanmateix, l'abast d'aquesta controvèrsia va més enllà d'un simple relat, ja que s'ha convertit en una campanya de desprestigi coordinada des de diferents àmbits.
Darrere d'aquesta conspiració s'entreveu l'ombra de l'extrema dreta, empresaris influents, polítics poderosos i mitjans de comunicació conservadors. Institucions com l'Opus Dei i sectors ultracatòlics també han estat assenyalats com a partícips d'aquesta trama ordida per soscavar la reputació de la monarquia.
L'editorial Almuzara ha estat assenyalada com una part integral d'aquesta trama, especialment a causa de la seva estreta connexió amb Manuel Pimentel, un exministre del Partit Popular. A més, s'ha observat que la publicació del llibre coincideix estratègicament amb el vintè aniversari del matrimoni de Felip VI i Letizia Ortiz. Aquest sincronisme suggereix una meticulosa planificació darrere de la difusió de les acusacions contingudes al llibre, buscant així maximitzar el seu impacte mediàtic. Amb nexes polítics evidents, l'empresa ha promocionat el text com una menja sucosa per a la premsa sensacionalista, alimentant així el circ mediàtic entorn de la vida privada dels monarques.
Revelacions explosives en l'horitzó: Què esperar?
Però la trama no s'atura aquí. Les amenaces en xarxes socials apunten cap a futures revelacions, incloent secrets d'estat que seran revelats per l'exagent d'intel·ligència, el comissari Villarejo, i la publicació de nou material comprometedor en possessió de Jaime del Burgo i Peñafiel. De fet, el mateix Peñafiel ha anunciat la publicació d'un segon llibre sobre la Casa Reial, prometent més controvèrsia i revelacions abans de la pròxima fira del llibre. Per la seva part, Del Burgo ha creat companyies editorials per publicar el seu propi llibre autobiogràfic. Aquests llibres, programats per ser llançats aquest any, estan generant una gran expectativa. S'espera que, abans de la seva publicació oficial, es filtrin alguns detalls comprometedors, agregant més llenya al foc de la polèmica. A més, s'estan oferint fora d'Espanya, ja que al país no serien permesos a causa de possibles restriccions imposades per la premsa i les autoritats.
Futurs escàndols: Elionor, en el punt de mira
Ara bé, a més d'afectar els reis actuals, l'atenció s'ha centrat en la princesa Elionor, que està destinada a ser la futura reina d'Espanya. Tanmateix, la seva posició com a hereva al tron l'ha convertit en el pròxim objectiu d'aquesta campanya de desprestigi. Malgrat la seva curta edat, el recent jurament de la Constitució l'ha situat en la mira d'aquells que busquen soscavar la monarquia.
Els enemics de la Casa Reial estan a l'aguait, esperant qualsevol oportunitat per publicar informació comprometedora sobre Elionor i així soscavar la seva imatge. Qualsevol indici d'escàndol o conducta inapropiada serà explotat pròximament en la premsa estrangera per debilitar el suport públic a la institució monàrquica i qüestionar la idoneïtat de la princesa com a futura governant.