Leonor és la gran protagonista dels últims mesos a Casa Reial. Després d'eliminar tots els membres de la família de Felip VI de la institució, la princesa i la infanta Sofia són les grans esperances de la corona en l'important canvi per apropar-se més a la ciutadania. La filla gran dels reis d'Espanya ha rebut un aprovat per part dels espanyols. Aquest cap de setmana va jurar bandera a Saragossa i el proper 31 d'octubre jurarà la Constitució, just en el moment en què compleixi la majoria d'edat.
Letizia ha intentat sobreprotegir la imatge de la seva filla, tanmateix, a poc a poc serà ella qui hagi d'assumir les seves responsabilitats. Aquest 12 d'octubre serà la gran protagonista. La reina ha aconseguit deslliurar-se de la imatge de Joan Carles I, que va estar a punt de destrossar la corona per les seves polèmiques.
Juan Carlos s'ha vist embolicat en diverses polèmiques com les targetes black o societats en paradisos fiscals. Felip VI va renunciar públicament a l'herència del seu pare, una fortuna de 2.000 milions d'euros que recaurà únicament en les seves dues filles, les infantes Elena i Cristina. És probable que quan compleixi la majoria d'edat, Leonor també renunciï públicament a qualsevol herència del seu avi.
L'emèrit ha donat grans quantitats de diners als seus amants per garantir el seu silenci. Va transferir 65 milions d'euros a Corinna Larsen, segons ella "per gratitud" i "perquè encara tenia l'esperança de recuperar-me". Els diners procedien d'una transferència bancària que el rei de l'Aràbia Saudita Abdalá Bin Abdulaziz va realitzar el 2008 a Joan Carles I en un compte secret del banc Mirabaud que el monarca administrava a través de la Fundació Lucum, una societat instrumental panamenya.
Elionor i Felip VI es van retirar de la societat el 2012
El 2011, suposadament, també hauria donat dos milions d'euros procedents del seu compte a Lucum a Marta Gayá. En aquesta societat figurava com a beneficiari Felip VI i la seva filla Leonor. No obstant això, es va dissoldre el 2012. Rei i princesa van quedar apartats de la societat de Juan Carlos, però l'emèrit va continuar amb els seus tripijocs per aconseguir liquiditat per a les seves despeses, més enllà de l'assignació dels Pressupostos Generals de l'Estat.
"Juan Carlos va necessitar crear-se una vida econòmica B per poder mantenir una vida sentimental B", comenta José María Olmo a Lecturas.com. "Sense aquests diners no hauria pogut complimentar tots els seus amants amb joies, viatges i sopars a grans restaurants. Aquesta pulsió sentimental seva exigia l'existència d'una forma alternativa de finançament, per dir-ho de forma elegant. Allà entra una estructura molt complexa de testaferros, comptes opacs i societats 'offshore' que li permetien alimentar contínuament aquest sistema amb diners de procedència irregular".