En només sis dies estarem comentant des d'EN Blau totes les notícies fresques de la coronació de Carles III d'Anglaterra a l'Abadia de Westminster. Podrem seguir en directe aquesta cerimònia per La 1 de Televisió Espanyola i per aquest diari, que informarà pràcticament del minut a minut del que ocorri a Londres a partir de les onze del matí. Tot i que s'han conegut molts detalls i historietes sobre l'acte en qüestió, hi ha molta expectació al respecte. Quina cara portarà el príncep Harry? Assistirà Elionor a la cita? Quins pomposos vestits veurem? Quants convidats hi haurà?...
Doncs bé, aquesta és la pregunta que ens ocupa i que alguns els preocupa. La biògrafa no autoritzada de Diana de Gal·les, Lady Colin Campbell, ha parlat amb 'Mujer Hoy' i ha explicat de bona mà en què fallarà Carles d'Anglaterra als seus fidels seguidors. Segons ella, Charles The Third defraudarà molts, i més si es pretén comparar aquesta coronació amb la d'Elisabet II, que data del juny de 1953, fa gairebé 70 anys. Aquella cerimònia es va celebrar a la mateixa ciutat i al mateix lloc en el que es durà a terme la de Carles. Tanmateix, per què una va tenir tant èxit i l'altra està clar que no li arribarà ni a la sola de la sabata? Campbell ho revela, ho desgrana.
En converses telefòniques amb susdit portal, Lady Colin apunta que l'error fatal del rei anglès que farà que la coronació del 6 de maig no tingui ni punt de comparació amb la de 1953 és el nombre de convidats. Si res no falla, His Majesty The King reduirà dràsticament el nombre de convidats. Del vuit mil d'Elisabet al dos mil de Carles. "Considero que va començar de manera brillant, però tinc les meves reserves quant a com ha manejat la coronació. Crec que ha tingut alguns errors substancials de judici. Penso que ha demanat a molt poca gent que assisteixi. No haurien d'haver baixat de 8.000 a 2.000 els convidats. Crec que es podia haver gastat alguns milers de lliures esterlines més i haver inclòs almenys unes altres 2.000 persones més", apunta la que fou considerada enemiga de la princesa Diana de Gal·les.
Més enllà d'això, Colin Campbell explica per què algunes personalitats es poden sentir defraudades pel no-convit de Carles III. "Hi ha moltes persones que esperaven ser contactades i que haurien d'haver estat contactades. Ha estat una gran ofensa per a ells", opina Campbell, que manté el tractament de Lady a causa del curt matrimoni amb el Lord Colin Ibar Campbell. No quedant-se quieta, la cronista reial especialitzada en el Palau de Buckingham remarca que "molts dels aristòcrates, molts dels parlamentaris no han estat convidats ni ells ni les seves parelles. Molts d'ells han fet enormes sacrificis per la institució i en certs moments de les seves vides han esperat recompenses que no han arribat i aquest era un moment de rebre-les". Un esforç vital que Carles deixa en foc d'encenalls. A Westminster només hi ha lloc per a 2.000: s'ho hauran de treballar més la propera vegada si volen ser aduladors en primera línia de Sa Majestat.